Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Kauppa kuin keittiö

Willan K-Citymarket haluaa hurmata asiakkaansa joka päivä. Kymmenessä vuodessa hypermarket on kaksinkertaistanut tuotevalikoimansa.

Willan K-Citymarketissa vierailee vuosittain noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Silti Citymarket on kauppias Asko Kuusisalon sanoin kuin kauppakeskuksen kotoisa keittiö.

− Olemme iso kauppa, mutta meillä on hyvä, tuttavallinen meininki. Asiakkaiden tapaamisesta tulee lämmin ja kotoisa fiilis – kuin he olisivat tulleet meille kylään ja juttelisimme keittiössä, kuvailee Kuusisalo.

Ympäristönä Willa on nappivalinta K-Citymarketin kaltaiselle hypermarketille. Kuusisalon mukaan osaksi kauppakeskusta pääseminen oli marketille aikoinaan merkittävä asia.

− Willasta sanotaan, että se sijaitsee kaupungin sydämessä, ja se on aivan totta. Kauppakeskussijainti antaa meillekin mahdollisuuden olla Hyvinkään sydämessä.

Ikimuistoinen sähkökatkos

Kymmenen vuoden takaiset avajaiset ovat jääneet Kuusisalon mieleen lähtemättömästi.

− Se oli mieleenpainuva hetki, kun kaiken väännön ja käännön jälkeen kaikki oli kunnossa ja saimme toivottaa asiakkaat tervetulleiksi. Siitä irtosi niin paljon energiaa, että sillä on jaksettu tämä 10 vuotta, Kuusisalo nauraa.

Avajaisaikaan liittyy myös toinen, hieman traagisempi muisto. Toisella viikolla avajaisten jälkeen sattui iso sähkökatkos, ja suuri osa Hyvinkäästä oli ilman sähköä – myös Willa.

− Sähköt olivat poikki lähes seitsemän tuntia. Silloin itketti ja nauratti yhtä aikaa, Kuusisalo muistelee.

Generaattoreista huolimatta vahinkoa tapahtui, mutta aika on kullannut ainakin osan muistosta.

− Päällimmäisenä mieleen jäi, että kaikkea voi sattua, mutta kaikesta myös selvitään.

Tuotetoiveet toteutetaan

K-Citymarketin tuotevalikoima on kehittynyt huimasti kymmenessä vuodessa. Vuonna 2012 valikoimaan kuului 12 000 ruokatuotetta, ja nyt niitä on jo 25 000.

− Esimerkiksi vegetuotteita on tullut paljon lisää, ja pyrimme huomioimaan myös muut erikoisruokavaliot kattavasti. Saamme paljon tuotetoiveita, ja periaatteemme on, että jokainen laillisesti saatava ruokatuote otetaan valikoimiin, Kuusisalo naurahtaa.

Jotain on myös pysynyt ennallaan: palvelulinjasto, jolla hypermarket haluaa hurmata asiakkaansa joka päivä.

− Jos Willa − ja K-Citymarket − on Hyvinkään sydän, niin palvelulinjastomme on aortta, joka on sykkinyt koko ajan eniten muuttumattomana, Kuusisalo sanailee.

K-Citymarket viettää tänä vuonna myös omia 10-vuotisjuhliaan. Tiedossa on synttärihulinaa muun muassa tarjousten ja arvontojen muodossa.

Syksyinen possupata a’la Chef Aleksi

Kuusi annosta

 • n. 1 kg porsaan kasleria reiluina kuutioina
 • 2 keltasipulia leikattuna kahdeksaan osaan
 • 2 omenaa kuutioituna
 • 2−3 paloiteltua valkosipulin kynttä
 • 2 porkkanaa lohkottuna
 • 3 dl omenamehua (tai omenasiideriä)
 • 5−10 dl lihalientä
 • 2−3 tl omenaviinietikkaa
 • 2 laakerinlehteä
 • n. 2 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä maun mukaan
 • 2 tl Worcestershire-kastiketta
 • 1 rkl öljyä paistamiseen

Ruskista lihat esimerkiksi valurautapannulla muutamassa erässä ja laita uuninkestävään pataan. Kuullota sipuleita hetki samalla pannulla ja lisää ne pataan. Lisää pataan myös loput vihannekset ja omenat.

Huuhdo pannu omenamehulla ja kaada neste sitten pataan. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta. Kaada pataan lopuksi lihalientä niin paljon, että muut raaka-aineet peittyvät.

Hauduta 120-asteisessa uunissa kannella peitettynä 4−6 tuntia tai kunnes liha on hyvin mureaa. Mausta suolalla maun mukaan ja tarjoile vaikkapa paahdettujen juuresten tai keitettyjen perunoiden kera.

Resepti on Aleksi Jokiniemen käsialaa. Jokiniemi on hyvinkääläinen nuori lääketieteen opiskelija ja sivutoiminen kokkimestari.

− Olemme tehneet paljon yhteistyötä Aleksin kanssa 10 vuoden aikana. Hän tekee tapahtumiimme aina oman reseptiikan. Haluankin korostaa hienoa yhteistyötä, jota teemme paikkakunnan omien osaajien kanssa, sanoo Asko Kuusisalo.

Lue myös Halosen katsaus syysmuotiin: Kakkoskerroksen muotikonkari ja Willan Robert’s Coffeen kuulumiset: Kahvila Willan sydämessä