Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Tunnelmallinen juhannus

Ihana juhannustunnelma syntyy yhdistelemällä värejä rohkeasti. Pyysimme Willan Pentik- ja Moodidoo-liikkeiltä ajankohtaisia ideoita ja vinkkejä kesän kattauksiin, sisustukseen ja lahjoihin. 

 

 

Pentikin aluepäällikkö Emmi Lehvosen mielestä kesätunnelma alkaa väreistä. Sisustusta voi freesata pienelläkin vaivannäöllä hankkimalla esimerkiksi uusia tekstiilejä vanhojen rinnalle. Kattauksia piristää värikäs pöytäliina.

– Valikoimastamme esimerkiksi raikkaat Orvokki-, Anemone- ja Vaahtera-kuosit sopivat hyvin kesään, Lehvonen kertoo.

Juhannuksena kuuluu tietysti herkutella ja saunoa. Saunailtaa ja pihajuhlaa voi somistaa luonnonkukka-asetelmilla. Trendikkäillä yhden kukan tai oksan maljakoilla saa luotua juhlavan tunnelman helposti. Tähän käyvät muun muassa koivun tai eukalyptuksen oksat sekä hempeä harsokukka. Pentikiltä Lehvonen suosittelee kukka-asetelmiin rouhean tyylikkäitä Rantakivi-maljakoita.

 

 

Tyylikäs juhannuskattaus

Jos säät sallivat, juhannuksen juhlapöytä kuuluu ehdottomasti ulkosalle. Jokaiselle ei tarvitse kattaa samaa sarjaa olevia astioita, vaan hauskaan juhlaan sopii väreillä ja kuoseilla leikittely. Kattaukseen valitaan tukevat keramiikka-astiat, kuten Pentikin Arkki-sarjan kauniit kulhot.

– Suomen kesä on ihanan värikylläinen, joten kattauksessakin voi yhdistellä kirjavia kuoseja yksivärisiin elementteihin, vinkkaa Lehvonen.

Kesän mahdollisten häiden ja valmistujaisten lahjaideaksi Lehvonen suosittelee veistoksellista ja näyttävää Lohkare-lasimaljakkoa, joka on Pentikin oman suunnittelijan Lasse Kovasen käsialaa. Aikaa kestävät tekstiilit sekä laadukas, kotimainen keramiikka sopivat hyvin myös ehkäpä omaa kotiaan pian sisustavalle tuoreelle ylioppilaalle.

 

 

Piknik-juhlaa ja kesän tyylejä

Ihania löytöjä kesän sisustukseen, muotiin ja lahjoihin voi tehdä myös Willan Moodidoo-liikkeestä. Yrittäjä Johanna Pyrhönen neuvoo, että juhannustunnelmaa kotiin tai mökille tuovat rennot väriyhdistelmät ja kauniit luonnonkukat. Parvekkeelle viidakkomaista kesäfiilistä saa eri tasoille ripustetuilla viherkasveilla amppeleissa. Mökin ilme taas piristyy jo muutamalla uudella tekstiilillä, kuten matolla tai tyynynpäällisillä. Kesän saunailtoihin Pyrhönen suosittelee kevyitä ja nopeasti kuivuvia hamam-pyyhkeitä ja -kylpytakkeja.

– Juhannusta voi juhlia yllättämällä juhannusvieraat piknikillä, vinkkaa Pyrhönen. Vieraille voi hankkia mukavat piknik-viltit tai torkkupeitot. Moodidoon tikatut, puuvillaiset peitotkin sopivat pihakäyttöön, sillä ne on helppo pestä. Tarjoilut voi asetella buffet-pöydälle, josta jokainen voi hakea mieleisensä annoksen.

– Juhannuksena pitää tietenkin olla kukkamekko päällä, Pyrhönen sanoo. Moodidoolla on mekkoja esimerkiksi rennon boheemilta Soulmate-vaatemerkiltä. Kesäisen asun viimeistelevät kauniit korut. Ainakin kotimaisten Never too Lake- ja Mine Güngör -merkkien korvakorut ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Myös hyvinkääläisen Kaarna Knottingin makrameekorut sopivat hyvin romanttiseen kesälookiin.

Willan väki toivottaa tunnelmallista juhannusta – tervetuloa ostoksille!