Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Täydellisesti istuvat liivit ovat joulun ylellisin lahja

– Pukeutuminen alkaa alusvaatteista. Hyvin istuvat alusvaatteet saavat myös muut vaatteet näyttämään hyvältä. Tuo hyvää fiilistä, kun päällä on mukavat tai jopa seksikkäät alusvaatteet, joita ei tarvitse olla koko ajan nykimässä tai nostelemassa, tietää Willan Funky Ladyn myymäläpäällikkö Minna Vuorinen.

Yleisin virhe on ostaa liivit, joissa on liian iso ympärys ja liian pieni kuppi. Liivejä ei jakseta välttämättä sovittaa ja rekistä napataan vuodesta toiseen sama vanha koko.

Suomalaisnaiset ostavat keskimäärin vain yhdet tai kahdet liivit vuodessa. Se on liian harvakseltaan, sillä liivien elastaani hiipuu käytössä ja liivejä pestessä.

– Jokainen, joka käyttää rintaliivejä, tarvitsee noin kolmet arkiliivit: yhdet ovat käytössä, toiset pesussa ja kolmannet levossa. Lisäksi urheiluliivit tulisi aina hankkia erikseen, Vuorinen muistuttaa.

Alusvaatteet kannattaa uusia heti, kun jousto ja napakkuus alkavat kadota eivätkä ne pysy kauniisti päällä.

– Jos on esimerkiksi rintavampi, liivit tulevat tiensä päähän nopeammin, Vuorinen muistuttaa.

Asiantuntijan avulla oikeat liivit

Monesti liiviostoksille mennään kuitenkin vasta, kun on aivan pakko. Uudet liivit tai alusvaatelahjakortti onkin joulun ihanin ja käytännöllisin lahja.

– Rintaliivien sovittaminen koetaan ehkä yleisesti hieman työlääksi. Koot vaihtelevat merkeittäin ja kaikki mallit eivät istu kaikille. Palvelevassa myymälässä kymmenien liivien sovitusrumbalta usein kuitenkin vältytään, kun ammattimainen myyjä osaa valita juuri sinulle sopivan mallin ja koon, Vuorinen vakuuttaa.

– Moni asiakas on ollut onnessaan, kun liiviostoksista on kerrankin selvinnyt niin helpolla, hän vinkkaa.

 

Mukavuus muodissa

Tällä hetkellä alusvaatemuodissa on vallalla mukavuus ja keveys. Liivien halutaan olevan huomaamattomia, toppaamattomia ja hengettömiä.

– Mutta ei missään nimessä tylsiä! Liiveistä löytyy myös runsaasti pitsiä, kiiltolankaa, timantteja ja nauhoja. Jouluna erityisesti punainen väri on pinnalla, mutta nyt myös havunvihreä ja ruosteisen oranssi on muodissa. Musta on tietenkin aina chic, Vuorinen kuvailee.

Trendikkäimmät alushousut nousevat nyt aina vyötärölle saakka.

– Ne eivät silti ole mitkään mummohousut, vaan esimerkiksi seksikkään pitsiset. Stringejäkin löytyy valikoimista, mutta ehkä hieman vähemmän.

Laadukkaimmatkin liivit säilyvät laadukkaina vain, jos niitä hoitaa oikein.

– Liivit tulisi pestä jo päivän tai kahden käytön jälkeen. Kaariliivit on hyvä pestä käsin, mutta kaarettomat liivit voi pestä koneessa 30 asteessa, pesupussissa ja ilman huuhteluaineitta. Kone ei myöskään saisi olla liian täynnä, Vuorinen korostaa.