Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Pirteää pääsiäistä!

Nyt on aika päivittää koti kevääseen. Lue tästä jutusta Willan Clas Ohlson- ja Pentik-liikkeiden kootut vinkit tehokkaaseen kevätsiivoukseen, pääsiäisen upeisiin kattauksiin ja kevään sisustustrendeihin. Nappaa talteen myös reseptit pääsiäisen herkullisiin juhlatarjoiluihin!

 

 

Raikasta koti kevääseen

Kevään raikas sisustus on hyvä aloittaa kevätsiivouksella. Willan Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Anu Ilomaa vinkkaa, että Clasun valikoimissa on nyt useita ympäristöystävällisiä uutuuksia kodin puhdistukseen. Etikka- ja soodapohjaiset siivousaineet ovat riittoisia ja niitä voi itse sekoittaa käyttöön tarpeen mukaan. Kevätsiivoukseen voi yhdistää myös ikkunoiden pesun, johon voi käyttää käteviä ja ekologisia, veteen liuotettavia puhdistustabletteja.

– Siivouksessa käytettäviä suihkepulloja ja purkkeja voi aina käyttää uudelleen tai ne voi tarvittaessa kierrättää, Ilomaa neuvoo.

 

 

Pihaakin voi jo alkaa valmistella kohti kesää. Pihapuiden suojaamiseen auringon ja pakkasen aiheuttamilta lämpötilan vaihteluilta löytyy Clasun valikoimasta muun muassa juuttihuppuja. Terassin siivoukseen löytyy monenlaisia välineitä, esimerkiksi painepesurin avulla tulee puhdasta nopeasti. Lisää tunnelmaa kevätiltoihin saa ripustamalla terassille tai parvekkeelle kauniita auringonvalolla toimivia valoja tai valoketjuja. Kesää varten voi myös hankkia jo valmiiksi esimerkiksi ruohonleikkurin, muut työkalut puutarhanhoitoon sekä grillausvälineet.

 

 

Kevään sisustukseen ja kotona oleskeluun Ilomaa suosittelee erityisesti keväisiä serviettejä, tyynynpäällisiä, torkkupeittoja ja käteviä kodin säilytyksen ratkaisuja. Talvivaatteet saa pakattua siististi varastoon, kun panostaa kunnon tyhjiöpakkauksiin ja muihin säilytysnikseihin.

– Heti säiden salliessa ovat ajankohtaisia myös monipuoliset piknik-tuotteemme ulkona oleskeluun, vinkkaa Ilomaa.

 

 

Inspiraatiota kattauksiin ja sisustukseen

Pääsiäismunien koristelun, virpomisvitsojen kokoamisen ja muun askartelun lisäksi pääsiäisen ja kevään tunnelmaa saa luotua kotiin myös hillitymmillä ratkaisuilla. Pentikin aluepäällikkö Emmi Lehvonen neuvoo, että sisustusta voi freesata vaaleilla sävyillä sekä ripauksella raikasta värikylläisyyttä.

– Kevään lisääntyvästä valosta voi ammentaa inspiraatiota kotiin, Lehvonen kertoo. Auringonvalon kanssa yhteen sopivat kauniit luonnonmateriaalit sekä kevään kukat, kuten helmililjat, narsissit ja klassiset tulppaanit. Pääsiäisen aikaan kukkasommitelmiin voi lisätä pajunkissoja tai vaikkapa koivunoksia. Lehvonen vinkkaa, että koivunoksa alkaa kasvattaa kauniita silmuja, kun sen tuo sisälle lämpimään huoneilmaan.

 

 

Pääsiäisen kattauksissa voi hyödyntää astioiden muotokieltä sekä sesonkiin sopivia värejä. Leikitellä voi esimerkiksi pääsiäismunan pyöreää muotoa mukaillen tai taittelemalla lautasliinasta suloisen pupun. Pentikin tuotevalikoimassa keväällä hurmaavat pirteät keltaisen sävyt muun muassa tyylikkäissä Jäkälä-, Pääsiäislilja- ja Pajunkissa-kuoseissa.

– Raikkaat sävyt sopivat erinomaisesti pääsiäiseen, mutta kantavat myös koko kevätsesongin yli, Lehvonen sanoo.

 

 

Pentik juhlii tänä vuonna 50-vuotispäiviään, joten valikoimasta voi bongata ihania keramiikkauutuuksia. Tutustu ainakin kauniisiin Elo- ja Arkki-tuotesarjoihin! Pääsiäisen juhla-aterian alkupalat, jälkiruoat ja muut pienet herkut sopivat hyvin pohjoisen mystiikkaa vivahtaviin Kuksa-kuppeihin.

 

 

Taivaallisen hyvä pääsiäismenu

Pääsiäistä on ihana juhlistaa hyvän ruoan äärellä! Kokkaatpa sitten lapsiperheen illalliselle tai tyylikkäälle brunssille aikuisten kesken, kaikki tarvitsemasi raaka-aineet ja keittiövälineet löydät Willan Prismasta ja K-Citymarketista.

Inspiraatiota juhla-aterialle voi hakea esimerkiksi perinteisistä karitsa- ja lammasresepteistä, muista juhlavista pääsiäisruoista tai helposta pääsiäismenusta. Lisäksi kasvissyöjän ja vegaanin pääsiäispöytään löytyy monenlaista herkullista syötävää. Pääsiäisruoat voi myös grillata – jos tarkenee!

 

 

Suklaamunia ja muita herkkuja

Pääsiäinen on suklaan ystävien parasta aikaa. Ihanat suklaamunat maistuvat tietysti ihan sellaisenaan, mutta niitä voi halutessaan tuunata juhlavammiksi. Kokeile loihtia esimerkiksi hauskannäköiset jäätelöllä täytetyt suklaamunat tai näyttävä pääsiäispavlova.

Pääsiäisen klassikkoherkusta mämmistä voi myös luoda hurmaavia jälkiruokia. Helppo ja herkullinen vaihtoehto on muun muassa mämmimousse. Mämmi taipuu niin mutakakuksi, tortuksi kuin jäätelöksikin: nappaa talteen hauskat mämmi-ideat. Muista myös perinteinen pasha ja raikkaat rahkapiirakat. Herkullista pääsiäistä!