Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Pehmeitä ja vastuullisia paketteja pikkuväelle

– Joulun suosituin pehmeä paketti perheen pienimmille sisältää ihanan pehmoisen yöpuvun, tietää Willan Jesper Juniorin myymälävastaava Ira.

Vaikka pehmeät paketit eivät aina kuulukaan lasten ykkösjoululahjatoiveisiin, vanhemmat yleensä arvostavat vaatelahjoja sitäkin enemmän. Jesper Juniorista löytyy runsas valikoima sisä- ja ulkovaatteita aina keskosvauvojen vaatekoista kokoon 176 cm asti.

– Yöpuvut myydäänkin joulun alla lähes poikkeuksetta loppuun. Monet osaavatkin hankkia ne meiltä tästä syystä jo hyvissä ajoin. Yöpuku on tyypillinen lahja etenkin isovanhemmalta lapsenlapselle, Ira vinkkaa.

Vaatelahjassa voi olla kasvuvaraa

Muina joulun suosikkilahjoina Ira mainitsee myös kylpytakin, vauvojen huppupyyhkeet ja villasukat.

– Vanhemmilla on itsellään niin paljon hankittavaa. Siksi nämä ovat aivan ihania ja käytännöllisiä lahjaideoita, jotka tulevat varmasti käyttöön. Omat merkkimme Keiki ja Nalle ovat myös melko edullisia, joten yöpuvun raaskii ostaa vaikka useammallekin lapsenlapselle tai kummilapselle, hän kuvailee.

Lastenvaatelahjoissa oikean koon valitseminen aiheuttaa monesti päänvaivaa. Ira vakuuttaa, että myymälässä osataan kyllä auttaa oikean koon valinnassa, jos lahjan antajalla ei ole lahjan saajan sen hetkisistä mitoista ihan tarkkaa tietoa.

– Lapset kasvavat kovaa vauhtia, joten yleensä kannattaa ostaa hieman lapsen nykyistä kokoa isompi vaate.

– Jos puolestaan lapsen tai hänen vanhempiensa vaatemausta ei ole varmuutta, myös lahjakortti on hyvä ja turvallinen lahjavalinta, hän lisää.

Luonnonmateriaalit ja kotimaisuus arvossa

Lastenvaatteet ovat vuosi vuodelta entistä vastuullisemmin tuotettuja. Monen valmistajan valikoimissa on esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuja ulkovaatteita. Lisäksi lastenvaatteissa suositaan erityisesti luonnonmateriaaleja, kuten luomupuuvillaa ja villaa.

– Villavaatteita menee todella paljon, kun taas esimerkiksi fleecen suosio on vähentynyt huimasti. Nyt suositaan esimerkiksi mulesing-vapaata merinovillaa, joka onkin ihan huipputuote ominaisuuksiltaan. Merinovillaa löytyy aina kenkien sisävuorista vauvojen univaatteisiin. Myös merinovillatuotteet ovat hyvä ja perheissä arvostettu joululahja.

Lisäksi kotimaisten merkkien suosio on kovassa nosteessa vanhempien keskuudessa.

– Meillä täysin kotimaisia merkkejä ovat muun muassa PaaPii, Kivat, Ruskovilla ja Käsinetori. Suomessa alusta loppuun tuotettuja tuotteita soisi olevan markkinoilla enemmänkin! Mutta myös Suomessa suunnitellut brändit ovat kysyttyjä. Tällaisia ovat muun muassa omat merkkimme Keiki, Nalle ja Jonathan sekä tietysti kaikkien tuntemat Reima ja Kuoma.