Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Paketin täydeltä lukuiloa

Jouluna on aikaa lukea, ja siksipä kirja on upea joululahja. Nappaa talteen parhaat vinkit joulun lahjakirjoihin lapselle, teinille, luonnon ystävälle ja lemmikkiperheelle.

Willan Suomalaisesta Kirjakaupasta löytyy jokaiselle jotakin ja valikoimaa aina klassikoista uutuuskirjoihin.

”Ihan pienille lapsille suosittelisin uutta Unitalon tarinoita -kirjaa, joka on niin sanottu nukutuskirja. Siinä on rauhoittavia tarinoita ja vanhemmille ohjeita unihieronnan antamiseen”, sanoo myymäläpäällikkö Päivi Heikkinen.

Kestosuosikki Pipsa Possu esiintyy useissa kirjoissa ja on aina pikkulapsille mieluinen hahmo. Esikouluikäisiä ja sitä vanhempia puolestaan viihdyttävät Mauri Kunnaksen teokset. Kunnaksen uutuus, Pippendorfin kirjavat kummitukset, on odotettu joululahja monessa perheessä.

”Mauri Kunnaksen kirjoille ei ole yläikärajaa – niistä löytyy aina jotain sekä lapsille että aikuisille. Siksi ne ovatkin hauskoja kirjoja yhdessä luettavaksi”, Heikkinen tuumaa.

Sometähtiä ja fantasiaa nuorille

Isompia koululaisia ilahduttavat sometähtien teokset, kuten supersuositun vaikuttajakaksikon Ellan ja Helmin täytettävä ystäväkirja Meidän kirja.

”Teini-ikäisille sopii Roni Bäckin Matkani somen huipulle -teos, joka on vähän kuin historiikki Bäckin elämästä ja someurasta”, Heikkinen sanoo.

Harry Potter -kirjat ovat aina suosittuja lahjakirjoja, sillä ne keräävät jatkuvasti uusia lukijoita. Alakoululaisten suosikkeihin lukeutuvat myös Neropatin päiväkirja- ja Maailman paras puumaja -sarjat, joihin on kumpaiseenkin tullut uusi osa tänä syksynä.

”Yläkouluikäisille suunnatut Rick Riordanin fantasiaseikkailut, kuten Apollon-sarjan kirjat ovat hyviä lahjoja lukeville nuorille”, sanoo Heikkinen.

Aikuisten kirjasuosikit

Uudet Finlandia-ehdokkaat ovat oiva valinta aikuisten kirjalahjoiksi. Luonnon ystävän suosikkilahja on Suomalaisen Kirjakaupan vuoden kirjaksi valitsema Heli Laaksosen Luonnos, joka on kuvitettu luonto-opas.

”Lemmikkiperheisiin sopii hyvin Jari ja Kati Tervon Ukko, joka kertoo Tervon perheeseen hankitun koiran tarinan”, Heikkinen tuumaa.

Myös perinteiset dekkarit, kuten Ilkka Remeksen uutuuskirja Tornado ovat aina suosittuja joululahjoja.

Kirjalahjojen lisäksi Suomalaisesta löytyy kattava valikoima erilaisia lauta- ja palapelejä. Taidepuolella on runsaasti lahjoja taiteelliseen makuun.

”Ilahduttavasti nuorisoakin kiinnostaa taidepuoli. Esimerkiksi Posca-maalikynät ovat aina suosittuja”, Heikkinen sanoo.