Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Willan vinkit virkistävään uneen ja parempaan palautumiseen

Uuden vuoden alussa moni tekee lupauksia ahkerasta arjesta treeneineen kaikkineen. Monesti lepo kuitenkin unohtuu, mikä voi vaikeuttaa ryhtiliikkeen toteuttamista. Palautuminen, lepo ja riittävä uni ovat tärkeitä arjen elementtejä – ilman niitä keho ei toivu treenistä ja muista arjen rasitteista.

Hyvä, riittävä uni on palautumisen ja arjessa jaksamisen a ja o. Suurin osa palautumisesta tapahtuu unen aikana, ja riittämätön uni onkin yleisin syy huonoon palautumiseen. Unentarve on yksilöllinen, mutta keskimäärin tarvitsemme unta kahdeksan tuntia yössä.

Nukkumisergonomia vaikuttaa merkittävästi unenlaatuun, joten patja- ja tyynyvalintoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Huono nukkumisergonomia saa aikaan levottomia öitä ja voi aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä niska-hartiaseudulla.

Jos haluat parantaa nukkumisergonomiaasi ja yöunesi laatua, katse kannattaa suunnata Willan Tempur Brand Storeen (Willan 3. kerros K-Citymarketin yläpuolella), josta löydät laadukkaat sänkymateriaalit. Koulutetut nukkumisergonomian asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan yksilöllisesti sopivat nukkumisen välineet. Tempur-älyvaahto muotoutuu nukkujan kehon mukaan ja kehon paino jakautuu patjalle tasaisesti. Tempurin sänkymateriaaleja suosittelevat lukuisat terveydenhoitoalan ammattilaiset, kuten Uni- ja Selkäliitto.

Hyvään yöuneen kannattaa panostaa, sillä nukumme lähes kolmasosan elämästämme. Kun nukkumisergonomia on kunnossa, rentoutuminen helpottuu ja palautuminen pääsee kunnolla käyntiin. Varaa tästä aika maksuttomaan nukkumisergonomian kartoitukseen. Ajanvaraajalle luvassa lahjaksi Tempur Matkatyyny (arvo 109€).

Myös laadukkaat, raikkaat vuodevaatteet ovat osa hyvää unta. Willan Finlaysonin valikoimasta löydät tasokkaat ja tyylikkäät petivaatteet virkistävään uneen. Viihtyisä sänky vetää puoleensa, ja höyhensaarille siirtyminen saattaa aikaistua kuin huomaamatta. Riittävästä unesta kiittää niin keho kuin mielikin!

Kehonhuoltoa ja hierontaa

Kehonhuolto on toinen tärkeä tekijä palautumisessa. Kehoa voi huoltaa aktiivisesti esimerkiksi joogaa ja muita kehonhuoltomenetelmiä hyödyntämällä tai passiivisemmin esimerkiksi hieronnassa käymällä. Usein paras tapa on erilaisten keinojen yhdistely.

Hieronta lievittää kiputiloja, vähentää stressiä, tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa kehoa rentoutumaan ja palautumaan. Mikäpä olisi parempi tapa palautua arjen kiireistä kuin rentouttava hieronta asiantuntevan hierojan käsittelyssä? Willassa Hyvinvointi Nelle tarjoaa hierontapalveluja palautumisen tueksi, joten suuntaa ostosreissulla koulutetun urheiluhierojan käsittelyyn. Hyvinvointi Nelle tarjoaa 23.-29.1. tehtävät 45 minuutin klassiset hieronnat tarjoushintaan 36 € (norm.  42 €).

Aktiivisempaan palautumiseen sopivat erilaiset liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon keskittyvät liikkeet. Jos kehonhuollon aloittaminen tuntuu hankalalta, kannattaa suunnata ohjatuille tunneille, joilla perehdytään aiheen saloihin. Willassa kehonhuolto onnistuu vaikkapa shoppailureissun lomassa, sillä Willan Tanssikeskus Element tarjoaa myös kehonhuollon tunteja. Kevään tunneille mahtuu hyvin mukaan, ja kokeilutunnille voi osallistua veloituksetta.

Palaudunko riittävästi?

Palautuminen on myös yksilöllistä. Yhdellä voi toimia yksi keino ja toisella toinen. Tärkeää on löytää omat keinonsa riittävään palautumiseen. Voisiko sinulla palautumiskeinona toimia lukeminen, avantouinti tai jokin muu mieluinen puuha, joka irrottaa ajatukset arjen oravanpyörästä?

Mikäli muut keinot on jo kokeiltu, Neurosonic-hoito Willan Tempur-liikkeessä auttaa sinua rentoutumaan ja palautumaan. Neurosonicin matalataajuusvärähtely ohjaa kehosi meditaation kaltaiseen tilaan, jossa stressiperäiset oireet, kuten ahdistus, unihäiriöt ja asiakaskokemusten mukaan myös kipu, helpottavat. Tempur Brand Store Willassa tarjoaa 23.-29.1. varatut Neurosonic-hoidot maksutta. Varaa tästä aika Neurosonic-hoitoon.

Muista, että sinulla on lupa ottaa aikaa itsellesi ja omalle palautumisellesi. Vain siten jaksat arjen hektisyyttä ja voit olla hyödyksi muillekin. Riittävän palautumisen puolesta puhuvat esimerkiksi nämä merkit:

  • Nukkuminen sujuu pääasiassa hyvin.
  • Olosi on jaksava, uupumus ei vaivaa päivittäin.
  • Mielialasi on myönteinen.
  • Olet pääasiassa tyytyväinen omaan arkeesi.