Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Mehiläiset pörräilevät Willan katolla

TIEDOTE 18.6.2021

 

Kauppakeskus Willa ja K-Citymarket ovat hankkineet Willan katolle omat mehiläispesät. Yhteensä pesät tarjoavat 100 000 pölyttäjää, jotka pölyttävät satoja tuhansia kukintoja päivässä. Hankinnoilla halutaan osoittaa ympäristövastuullisuutta ja turvata luonnon biodiversiteettiä.

– Haluamme kiinteistöinä toimia mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja pyrimme kaikin tavoin pienentämään hiilijalanjälkeämme. Käytämme sertifikoitua vihreää sähköä ja yhtenä energian lähteenä hyödynnämme aurinkopaneeleja, lisäksi meillä on jäsenyys kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksessa. Veden kulutusta seuraa jatkuvasti fiksuvesi -järjestelmä ja jätteiden lajitteluun on meillä kiinnitetty erityisen suurta huomiota. Mehiläispesät ovat uusi osa vastuullisuustekojamme. Haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että mehiläiset ovat merkittävässä roolissa maailman ruuantuotannossa kertoo Kauppakeskus Willan kaupallinen johtaja Liisa Nikkanen.

Aikanaan oman mehiläispesän tuottama hunaja jalostetaan lahjoiksi ja tapahtumien yhteydessä jaettaviksi tuotteiksi. K-Citymarketin omaa hunajaa saadaan puolestaan kauppaan myyntiin.

– Kun Korpikuusikon Hunajan Teemu soitti ja kyseli kiinnostusta omaan mehiläistarhaan kauppamme katolle, niin ajatus tuntui heti raikkaalta ja uudelta joten toki päätin lähteä saman tien mukaan. Syksyllä sitten saamme omasta mehiläispesästämme ensimmäiset erikoishunajat myyntiin. Tätä on kyllä tosi mahtava odottaa ja seurata -ehkä vähän kauempaa tosin, hymyilee K-Citymarketin kauppias Asko Kuusisalo.

Pesien toimituksesta ja hoidosta vastaa Korpikuusikon Hunaja. Pesät sijaitsevat kulkusillan vieressä, kirjaston vastaisella sivulla ja ne ovat havaittavissa niin infopisteeltä kuin kauppatorin suunnalta.


Lisätietoja:

Kauppakeskus Willa, Liisa Nikkanen, puh. 040 046 5602, liisa.nikkanen@kauppakeskuswilla.fi
K-Citymarket, Asko Kuusisalo, puh. 040 830 8680, asko.kuusisalo@citymarket.fi
Korpikuusikon Hunaja, Teemu Aittamaa, puh. 040 503 1870, info@korpikuusikonhunaja.fi

KUVAT: Teemu Aittamaa