Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Kodin jouluilme rakentuu pienin askelin

Paperikoristeet, kynttilät ja sisustustekstiilit tuovat suloista joulutunnelmaa joka kotiin.

Kodin joulusisustus kannattaa suunnitella ensisijaisesti itseään varten, sanoo Pentikin aluepäällikkö Emmi Lehvonen.

”Oli maku sitten klassista valkoista, joulunpunaista tai vaikka glitteriä suosiva, sisustus kannattaa rakentaa sen ympärille.”

Hillitympään makuun sopii mainiosti Pentikin uusi Sypressi-kuosi, jossa metsänvihreä pohja yhdistyy valkoisiin yksityiskohtiin. Tuotevalikoimasta voi poimia vaikkapa pöytäliinan, joka luo jouluaterialle juhlavan tunnelman.

”Kuosi ei ole liian jouluinen, joten se sopii myös muihin talven juhliin”, Lehvonen tuumaa.

Juuri pidempikestoiset kausitekstiilit ovat Lehvosen mukaan trendikkäitä. Joka sesonkiin ei tarvitse ostaa uutta tyyliä, vaan pienellä ehostuksella sama kuosi käy moniin juhliin.

”Jouluna esimerkiksi punaiset kynttilät tuovat joulutunnelmaa juhlakattaukseen.”

Somista koti paperikoristein

Jos perinteiset joulun värit kuitenkin kiehtovat, Pentikin toinen uutuuskuosi Kaneliomena huokuu syvänpunaista joulutunnelmaa. Kuosia koristavat mehukkaat omenat yhdessä kanelitankojen kanssa.

”Kolmas uutuutemme on Amaryllis, juhlapöytien kuningatarkuosi. Siinä kukkaset hehkuvat punaisen sävyissä vaalealla pohjalla”, Lehvonen kertoo.

Uutuuskuosien ohella Pentikistä löytyy ihania koristeita vuoden tunnelmallisimpaan aikaan. Tänä vuonna valikoimassa on runsaasti erilaisia paperikoristeita, kuten tähtiä, ruusukkeita ja kuusia.

”Nämä ovat uusi, ihana juttu. Paperikoristeet edustavat vanhaa perinnettä ja tuovat vaaleita sävyjä joulusisustukseen”, Lehvonen sanoo.

Trendikäs messinki

Lipaston päälle sijoitetut kynttilät henkivät joulun tunnelmaa. Osana kattausta ne tuovat juhlan tuntua myös ruokapöytään. Kynttilöiden ja kynttilänjalkojen sesonkivärejä ovat hillitty tummanvihreä, beige ja klassinen valkoinen.

”Messinki on nyt todella trendikäs materiaali kynttilänjaloissa”, vinkkaa Lehvonen.

Vaikka tunnelmallinen joulukoti on ihana asia, liikaa stressiä ei siitä kannata ottaa. Lehvonen liputtaa ennen kaikkea stressivapaan joulun puolesta.

”Pienelläkin panostuksella pääsee joulutunnelmaan. Himmennä valoja ja sytytä kynttilät – sitten ei tarvitse siivotakaan niin paljon.”

Pentikin lahjavinkit

  • kotimaisten pientuottajien herkut, kuten makeiset, piparit ja joulukahvi
  • kotimaiset kynttilät ja sesonkiin sopivat servietit
  • ihana villainen torkkupeitto