Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Kauniimpi arki löytyy Willasta

Ihana arki on täällä taas! Pyysimme muutamalta Willan liikkeeltä katsausta syksyn eri trendeihin sekä vinkkejä syystunnelman luomiseen. Etenkin maanläheisyys ja luonnonmateriaalit korostuivat liikkeiden syysuutuuksissa ja myös vastuullisuus on ilahduttavan isossa roolissa!

Paluu arkeen mukavuus edellä

Syksyllä on ihana päivittää vaatekaappia ainakin uudella syysneuleella tai syyskengillä. Moni suunnittelee tänä syksynä viettävänsä enemmän aikaa lähitöissäkin, joten myös työvaatteet saattavat kaivata päivitystä.

Tämän syksyn pukeutumisen värimaailma on vaalea ja pehmeä sekä toisaalta energinen vihreä, keltainen ja punainen. Vaaleiden sävyjen runsas valikoima korostuu erityisesti oloasuissa ja neuleissa. Kukkakuoseja on tarjolla syksyn sävyissä ja myös islantilaisneuleet pysyvät muodikkaina. Neutraaleja, vuodesta toiseen toimivia klassikkovärejä löytyy kaikista tuoteryhmistä ja niistä on helppo koostaa asukokonaisuuksia ajattoman tyylin ystäville.

− Pehmeät, kotoiluun sopivat tuotteet pysyvät suosittuina ja niissä liikutaan myös kodin ulkopuolella. Toisaalta kaivataan jo paluuta huolitellumpaan ulkonäköön. Naisten vaatteissa kaulukset ja näyttävät hihat tuovat särmää pukeutumiseen. Vaatteiden muotokieli on pehmeää, väljää ja muhkeaa. Tuotteiden ekologisuutta ja eettistä tuotantoa korostetaan ja niiden myötä myös vaatehuolto on noussut tärkeäksi, kertoo myymäläpäällikkö Ena Kömi Willan Haloselta.

 

 

Vaatteiden hyvä tuntu ja käyttömukavuus ovat tärkeitä töissä ja opiskellessa. Huoliteltu ulkonäkö syntyy nyt mukavuudesta tinkimättä.

− Materiaalit ovat pehmeitä ja väljät laatikkomaiset muodot antavat tilaa liikkua. Neuletakit ja mekot ovat syksyllä työpukeutumisen kulmakiviä ja niillä on helppo tuoda värejä ja kuoseja pukeutumiseen, Kömi kertoo.

Myös syksyn takeissa nähdään muhkeita muotoja ja näyttäviä tikkauksia.

−  Klassinen villakangastakki on trendikäs ja siihen yhdistetään nyt katumuodista tuttuja huppareita ja farkkuja.

 

 

Syysjalkineiden puolella sneakereiden vahvat volyymit jatkuvat ja lisäksi loaferit tekevät voimakkaasti tuloaan sneakereiden rinnalle. Kaduille pääsevät nyt myös ns. casual trekking -kengät eli katseenkestävät street-henkiset ulkoilukengät.

−  Korot ovat melko out – paitsi tietysti juhlakenkien puolella. Nilkkureissa pysytään paksuissa tolppakoroissa maiharihenkisissä tyyleissä. Maiharit jatkavat erittäin vahvana ja nousussa ovat entistä raffimmat pohjat. Saappaista nousevat nauhoitetut mallit, ”korkeavartiset maiharit”, voimakkaaseen nousuun, Kömi luettelee.

Miesten kengät myötäilevät samoja trendejä kuin naisten. Trekking- ja sporttipainotteisuus sekä sneakerit ovat esillä voimakkaasti.

Syksyn laukuissa nähdään puolestaan ihania pintoja kuten tikattua toppaa sekä punospintoja.

−  Yksityiskohtina nähdään metalliketjuja ja pintoina käärme- ja leopardikuoseja. Väreissä konjakin ruskea on nousussa ja materiaaleissa buklee-kangas sekä pörröiset pinnat koko laukkuna tai yksityiskohtina, Kömi kertoo.

 

Syyskoti sisustetaan vastuullisesti

Pimeneviä iltoja on ihana vetäytyä tunnelmoimaan oman kodin lämpöön. Koti muuntuukin syksyn tunnelmaan helposti sisustustekstiilejä päivittämällä. Esimerkiksi olohuone saa syksyisen ilmeen koristetyynyjä ja verhoja vaihtamalla sekä kaivamalla torkkupeitot esille. Lämpimät sävyt, luonnolliset materiaalit eri tekstuureilla yhdistettynä orgaaniseen kuosimaailmaan luovat hetkessä syystunnelman.

− Pinnalla ovat nyt murretut, kauniit, luonnolliset sävyt ja luonnonmateriaalit. Finlayson on lanseerannut vastuullisesti tuotetun kasvivärjätyn tuotesarjan, joka on valmistettu luomupuuvillasta ja hampusta. Ihanan Vegi-sarjan pehmeys, murretut sävyt ja orgaaninen tuntuma sopivat täydellisesti luonnollisuutta ja maanläheisyyttä korostavaan ajan henkeen. Vegi-sarjassa on pussilakanoita, pyyhkeitä ja torkkupeittoja harmonisissa sävyissä, ja niitä pystyy helposti yhdistämään kuosillisiin tekstiileihin, kertoo Hanna Laitaharju Willan Finlayson-myymälästä.

Reippaita koululaisia ja päiväkotilaisia voi puolestaan hemmotella uudella luomupuuvillaisella Nummimuumi-pussilakanasetillä.
− Nummimuumi-pussilakana sopii niin lasten kuin aikuisten makuun ja sitä on saatavana kahdessa upeassa värissä, Laitaharju vinkkaa.

Finlaysonin koko toiminta on jo pitkään perustunut vastuullisuuteen. Esimerkiksi myyntipakkaukset valmistetaan nykyään kartongista sekä aaltopahvista ja ne ovat täysin kierrätettävät. Finlaysonilla halutaan, että tekstiileistä pidetään myös hyvää huolta, jotta niiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

− Kylpytekstiilien pesussa on tärkeää myös huomioida riittävän korkea pesulämpötila ja suosittelemmekin pesua 60 asteessa, ilman huuhteluainetta. Lakanoiden pesulämpötila on myös 60 astetta, nurinpäin käännettynä. Henkilökuntamme suosii pyykkietikkaa, joka raikastaa pyykin, pitää värit kirkkaina ja on ekologinen valinta, Laitaharju vinkkaa.

Liinavaatevarastojaan päivittävä voi samalla tuoda vanhat ja kulahtaneet pussilakanansa kierrätykseen Finlaysonin myymälään.

− Otamme myös Willan liikkeessä jatkuvasti vastaan vanhoja pussilakanoita ja myös farkkuja. Vastineeksi annamme etuseteleitä, jotka voi hyödyntää ostoksiin. Lakanoista kudotaan Pohjanmaalla räsytuotteita, kuten mattoja ja tyynyjä. Farkkuvaatteista valmistamme lisäksi Old Jeans -keittiötekstiilejä, pussilakanoita ja pyyhkeitä, Laitaharju kertoo.

 

Silmälasimuoti on kevyttä ja siroa

Arjen alkaminen tarkoittaa monelle paluuta päätelaitteiden eteen. Syksy onkin mitä oivallisinta aikaa tarkistuttaa oma näkö ja mahdollisesti päivittää vanhat silmälasit uusiin.
− Tämän syksyn silmälasitrendeissä pitävät pintansa läpikuultavat muovikehykset. Lisäksi malleissa näkyy paljon maanläheisiä sävyjä ruskeaan ja persikkaan vivahtaen. Myös ”kissansilmät” ovat etenkin naisten syksyn ja talven trendeissä. Tänä päivänä arvostetaan erityisesti keveyttä ja siroutta, näyttävyyttä unohtamatta, tietää Synsam Ajan Optiikan tyyliasiantuntija Unu Vilja.

Kehyksissä fiilistellään myös menneitä vuosikymmeniä.
− Ylisuuret metallikehykset, etenkin kulmikkaat, saavat nyt seurakseen sävytetyt linssit.

Kestävä kehitys on pinnalla myös Synsamilla, josta löytyy kattava valikoima kierrätysmateriaaleista valmistettuja kehyksiä.
Vilja korostaa, että tärkeintä uusissa silmälaseissa on kuitenkin hyvä istuvuus ja miellyttävä näkeminen.
− Lasit eivät saa puristaa, tipahtaa tai haitata muuten näkökenttää. Linssien voimakkuudet vaikuttavat myöskin kehysten valintaan eli välttämättä vahvoilla voimakkuuksilla ei voida valita kepeintä kehystä, jotta lopputuloksesta saadaan esteettisesti miellyttävä. Pitää myös muistaa, että oikeanlaiset silmälasit valitaan aina asiakkaan kasvojen muodon ja värityypin mukaan, ei välttämättä pelkästään muodin perusteella! Vilja huomauttaa.

Optikolle on hyvä varata aikaa viimeistään silloin, kun huomaa haasteita näkemisen kanssa.
− Meille voit tulla liikkeeseen tai varata ajan suoraan netistä. Näkötarpeet on joka tapauksessa hyvä kartoittaa vuosittain. Meiltä löytyy myös yksilöllinen ja maksuton tyylineuvontapalvelu, Vilja vinkkaa.