Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Hyvinvointia senioreille

Pidetään huolta senioreista – Willan hyvinvointivinkit ikäihmisille

Ikääntyminen tuo muutoksia elimistön toimintaan ja kehon tarpeisiin. Lue, miten ikäihmisen kannattaa pitää huolta hyvinvoinnistaan!

Iän karttuessa hyvinvoinnin peruspalikoiden, monipuolisen ravinnon ja riittävän liikunnan merkitys korostuu. Yhdessä nämä auttavat ylläpitämään kehon toimintakykyä ja pitämään mielen virkeänä.

Säännöllinen liikunta auttaa ehkäisemään sairauksia ja hidastamaan ikääntymisen tuomia muutoksia. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tai lisätä liikuntaa! Willassa voit liikkua turvallisesti ja mukavasti kerran kuussa järjestettävissä Lempeästi liikkeelle -liikuntatuokioissa. Tuokiot sisältävät kauppakeskuskävelyä ja lempeitä jumppaliikkeitä ja ne sopivat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Lue lisää ja tule mukaan: Lempeät liikuntahetket Willassa

Myös luonnossa liikkuminen lisää tutkitusti niin kehon kuin mielenkin hyvinvointia ja terveyttä. Ota ystävä mukaan ja suuntaa Hyvinkään luontopoluille tai nauti luonnosta kaikin aistein itseksesi!

Syö monipuolisesti ja muista D-vitamiini

Monipuolisen ravinnon vaikutusta hyvinvointiin ei kannata aliarvioida. Iän karttuessa on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota ravintorikkaaseen ja monipuoliseen syömiseen.

Iän myötä kehon lihasmassan määrä pienenee ja perusaineenvaihdunta hidastuu. Energiantarpeen pienentyessä myös ruokahalu saattaa vähetä. Liian niukka syöminen kuitenkin heikentää hyvinvointia, joten asiaan kannattaa kiinnittää huomiota ja syödä vaikka pieniä välipaloja aterioiden välissä.

Myös proteiinin saantiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä iän myötä proteiinien hyväksikäyttö elimistössä heikentyy. Proteiinia saat esimerkiksi lihasta, maitotuotteista, kananmunista ja palkokasveista.

Joskus ravitsemusta on syytä täydentää ravintolisillä, kuten D-vitamiini- tai monivitamiinivalmisteella. D-vitamiinin tuotanto  heikentyy iän myötä, ja D-vitamiinilisää suositellaankin kaikille 75 vuotta täyttäneille. Willasta löytyy kaksi apteekkia, Hyvinkään ykkösapteekki sekä Willan Kehrä Apteekki, joiden valikoimista löydät sopivat ravintolisät omiin tarpeisiisi.

Willasta löydät kattavat terveyspalvelut

Omasta terveydestä kannattaa huolehtia myös verenpainetta tarkkailemalla. Iän karttuessa verenpaine kohoaa, ja hoitamattomana se voi vaikuttaa hyvinvointiin ja toimintakykyyn radikaalisti. Willan apteekeista löydät kätevät verenpainemittarit kotikäyttöön.

Willan Kehrä Apteekissa on tarjolla myös kattavat Terveyspalvelut, joihin voit varata ajan esimerkiksi verenpaineen, hemoglobiinin tai kolesteroliarvojen mittaukseen, korvahuuhteluun tai silmätippojen annosteluun. Hoitajan vastaanotolla saat ohjausta ja neuvontaa terveyteesi liittyvissä kysymyksissä.

Willassa voit ostosten teon ohella käydä kätevästi myös lääkärin vastaanotolla tai laboratoriokokeissa. Willan Mehiläinen tarjoaa monipuoliset lääkäri-, laboratorio- ja kuvantamispalvelut, ja Hammas Mehiläisestä löydät suun terveyden asiantuntijat. Maaliskuusta alkaen Willassa palvelee myös HUS-laboratorio, joka muuttaa Willaan 1.3. Laboratoriossa on tarjolla vuoronumeropalvelu kiireellistä näytteenottoa tarvitseville ja näytteiden palautusta varten. Laboratorio sijaitsee Willan 2. kerroksessa (W2-alue, liiketila 219).

Ystäviä ja uutta sisältöä elämään

Ystävät, tuttavat ja muut sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä hyvinvoinnille. Jos kaipaat ystäviä ja uutta sisältöä elämääsi, lähde mukaan Hyvinkään kansalliset seniorit ry:n toimintaan! Yhdistyksen kuukausitapaamiset, kerhot, retket ja kulttuurimenot tuovat aktiivisuutta ja iloa elämään.

Myös Hyvinkään seurakunta järjestää monenlaista yhteisöllistä toimintaa, josta voit löytää uusia tuttavuuksia. Vieraile esimerkiksi seurakunnan eläkeläiskerhossa, joka kokoontuu seurakuntakeskuksella seuraavan kerran maanantaina 6.3. klo 13–14.30. Lue lisää ja lähde mukaan kerhoilemaan: Keskustan alueen eläkeläiskerho

Kerro meille, miten sinä pidät huolta itsestäsi tai tutusta ikäihmisestä – voit voittaa ihanan palkinnon: Willan hyvinvointiviikot