Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Vinkit Halloweenin viettoon

Willan vinkit hurjiin Halloween-juhliin

Kummitusten, mörköjen ja muiden kummajaisten aika on taas täällä. Järjestä kauhistuttava kummitusjuhla Willan vinkein ja shoppaile aavemaiset asut, karmivat koristeet ja hurjat herkut Willasta!

Koristele koti karmivasti

Koristeet ovat olennainen osa halloweenin juhlintaa. Kurpitsalyhdyt ja muut kurpitsa-aiheiset koristeet, haamut ja hämähäkit seitteineen ovat perinteisiä teemaan sopivia koristeita. Willan hypermarketeista, Flying Tigerista ja Lahjamaasta löydät valmiita halloween-koristeita ja tarvikkeita omien koristeiden askarteluun. Kokeile esimerkiksi tätä helppoa mutta hurjaa leijuvaa kummitusta:

Leijuva kummitus

Tarvikkeet: vanha lakana, musta tussi, ilmapallo, ohutta siimaa tai lankaa

Tee näin: Puhalla ilmapallo ja solmi siihen ohut siima tai lanka. Aseta pallo pääksi lakanan sisään ja tee lakanaan ”päälaen” kohdalle pieni reikä, josta ilmapalloon kiinnitetty siima mahtuu kulkemaan. Piirrä tussilla lakanaan pään kohdalle kummituksen silmät ja ammollaan oleva suu. Kiinnitä siima sopivaan paikkaan pihalle, terassille tai sisälle niin, että kummitus näyttää leijuvan ilmassa. Voit solmia siimaa myös käsien kohdalle ja kiinnittää ne yläviistoon, jolloin näyttää kuin kummitus leijailisi kädet levällään.

Kata pöytään hurjat herkut

Halloween-juhliin kuuluvat tietysti myös teemaan sopivat tarjoilut. Kipaise Willan Spice Ice by Candy Towniin ja valitse suosikkisi mittavasta makeisvalikoimasta! Willan K-Citymarketista ja Prismasta löydät myös suolaisia herkkuja halloween-pöytään. Karmivat nakkisormet saavat taatusti juhlavieraiden polvet tutisemaan!

Karmivat nakkisormet

Tarvikkeet: nakkeja, mantelilastuja, ketsuppia

Tee näin: Leikkaa nakit noin sormen mittaisiksi. Koverra nakkien pyöreään päähän lovet ja asettele kynnet eli mantelilastut loviin. Tee myös pari–kolme viiltoa nakkien keskikohtaan niveliksi. Laita nakit uunivuokaan ja paista 200 asteessa, kunnes ne ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Lisää nakkien alaosaan ketsuppia vereksi.

Kaamea juomatarjoilu kruunaa kekkerit

Karmivien herkkujen rinnalla on hyvä muistaa myös halloweenin henkeen sopiva juomatarjoilu. Mikäpä olisi oivallisempi valinta kuin painajaisten booli, jonka seasta löytyy – Iik! – kelluva käsi!

Painajaisten booli (n. 10 lasillista)

Tarvikkeet: 1,5 l sitruunalimonadia, 1,5 l punaista mehua, (punaista elintarvikeväriä), kertakäyttökumihanska

Esivalmistelut: Huuhtele kertakäyttöinen kumihanska huolellisesti, myös sisäpuolelta. Täytä hanska punaisella mehulla, sulje sen suu kumilenkillä ja laita hanska pakastimeen kulhon sisällä. Asettamalla hanskan pystyasentoon sormet jäätyvät karmivasti koukkuun. Anna jäätyä useamman tunnin ajan tai mieluiten seuraavaan päivään.

Tee näin: Kun hanska sisältöineen on kunnolla jäätynyt, kastele se kylmällä vedellä ja leikkaa sitten hanska varovasti irti. Kaada kulhoon sitruunalimonadi ja loppu mehu. Saat vahvemman sävyn booliin, kun lisäät hieman punaista elintarvikeväriä. Aseta lopuksi jäinen käsi boolin sekaan. Halutessasi voit koristella boolia myös esimerkiksi yksittäispakatuilla silmäkarkeilla.

Hurjaa halloweenia koko Willan väeltä!