IKIOMA -koru ja taidenäyttely Willa Galleriassa 3.–29.6.

 

Saija Sipeläisen koru- ja taidenäyttely Willa Galleriassa 3.–29.6.2019
IKIOMA koru- ja taidenäyttelyn takana Saija Sipeläinen

"Kun kyseessä on intohimo tuottaa ainutlaatuisia ja kauniita esineitä. Jokainen esine on osa minua. Jokainen esine on osa minun tarinaani. Jokaisessa esineessä on myös sinun tarinasi. Haluan kertoa tarinani sinulle osana sinun tarinaasi. Näitä tarinoita voit nähdä IKIOMA– näyttelyssä esillä olevissa teoksissa.

Olen nähnyt, kuinka enkeli suutelee sieluani. Toivon, että voit nähdä ja tuntea sen teoksissani.

Olen aina tehnyt asioita käsilläni. Vuodesta 2017 lähtien olen opiskellut korumuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa.

Sairastuin MS-tautiin nuorena aikuisena. Diagnoosi laittoi pohtimaan paljon niitä asioita mitkä ovat tärkeitä ja mitä haluan elämälläni tehdä. Korumuotoilu oli yksi niistä asioista. Olisin tietysti voinut valita jotakin helpompaakin. Rakkaudesta valitsin kuitenkin näin.

MS-tauti on  runnellut kehoani. Maailmani on mustavalkoinen, en näe värejä. Käytän kuitenkin töissäni paljon värejä. Oikean käteni sormista toimii vain peukalo. Tottakai olen luonnostani oikeakätinen, joten olen viimeisen vuoden opetellut tekemään asioita myös vasemmalla kädellä. Tehdessäni koruja tai maalatessani joudun eritavalla miettimään tekniikoita, miten saan kaiken tehtyä, kuin terveillä sormilla tehdessäni. Olen siis lähes yksikätinen tuleva muotoilija. En anna tämän kuitenkaan hillitä haluani tehdä ja valmistaa kauniita asioita. Kertoa tarinoitani sinulle.

Käytän teoksissani mielelläni niin paljon kuin vain on mahdollista kierrätettyjä materiaaleja. Mielelläni myös ennakkoluulottomasti yhdistelen erilaisia materiaaleja toisiinsa. Ideoita ammennan luonnosta, kirjallisuudesta, musiikista  sekä yllättävää kyllä myös kivusta. Halu nähdä  kipeätkin tunteet kauniina saa minut jatkamaan tarinoideni kertomista.

Tervetuloa ihan ensinmäiseen omaan näyttelyyni."

Aurinkoisin terveisin,

Saija Sipeläinen
Korumuotoilija opiskelija
+358 41 454 0643
saijasipelainen@gmail.com
Instagram @sipelainendesign
saijasipelainen.wixsite.com/saijasipelainen

IKIOMA-Koru- ja taidenäyttely

Willa Galleriassa 3.6–29.6.

Kierrätysmateriaaleista sekä hopeasta valmistettuja koruja. Hiili- ja lyijykynäpiiroksia, akryylimaalauksia. Himmeleitä.

Avoinna:
Arkisin 11.00-19.00
Lauantai 10.00-16.00
Sunnuntai 12.00-16.00
Suljettu 21.-23.6

Willa Galleria on kauppakeskuksen Ylätasolla sijaitseva popup-tila taide- ja kulttuuritoimijoille.
Lisätietoa tilasta: heli.koljonen@kauppakeskuswilla.fi