Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-23.59

Vinkit onnistuneisiin pikkujouluihin

Säkenöi kilpaa joulukuusen kanssa: löydä loistava pikkujoulufiilis!

Pikkujoulukausi ja joulun odotus on ihanaa aikaa. Hilpeät pikkujoulut onnistuvat mainiosti pienemmälläkin porukalla tai vaikka etänä, kun nappaat alta Willan liikkeiden vinkit iloiseen illanviettoon.

 

 

 

Valitse osuva teema

Viiden tähden juhlatunnelma alkaa toimivasta teemasta. Pikkujouluissa saa irrotella kunnolla, joten teeman ei välttämättä tarvitse olla edes erityisen jouluinen. Innostaisiko teitä esimerkiksi 70-luku, klassinen glamour, salakapakka tai talven ihmemaa?

Kun oikea teema on löytynyt, sen ympärille on helppo suunnitella illan ohjelma, pukukoodi, koristeet ja tarjoiltavat. Hauskoja koristeita löydät yllin kyllin esimerkiksi Willan Flying Tiger Copenhagen -liikkeestä. Klassisemman tyylisiä ja loppuvuoden tunnelmointiin sopivia sisustustavaroita, tekstiilejä, lyhtyjä ja kynttilöitä taas voit bongata muun muassa Willan Pentikin joulumallistosta tai Finnmarin joulutuotteiden joukosta.

 

 

Mitä tehtäis?

Juhlien järjestäjä kerää itselleen pisteitä suunnittelemalla illaksi hauskaa ohjelmaa. Seurueesta riippuen ohjelmaksi voivat sopia esimerkiksi perinteiset lautapelit tai karaoke. Yhteinen tekeminen on kiva tapa saada toisilleen tuntemattomatkin tyypit rentoutumaan.

Hauskoja joukkuepelejä ovat esimerkiksi pantomiimi, biisintunnistuskisa ja itse tehty tietovisa. Jos vieraat innostuvat hieman panostamaan juhliin etukäteen, voitte järjestää ”guilty pleasures” -levyraadin ja äänestää yhdessä kamalimman tai ihanimman kappaleen voittoon.

Katso myös Willan Suomalaisen Kirjakaupan suositukset aikuisten peli-iltaan!

 

 

Ykköset ylle

Pikkujoulut ovat loistava tekosyy pukeutua niihin juhlavaatteisiin, joille ei muuten meinaa olla ikinä käyttöä. Voit hakea inspiraatiota pukeutumiseen ja meikkiin myös juhlan teemasta. Hienoja ja edullisia teemaan sopivia second hand -löytöjä voit tehdä esimerkiksi Willan UFFissa.

Willan Minun tyylini -muoti- ja kauneustapahtumassa meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen antoi yleisölle mahtavia meikkivinkkejä. Katso täältä vinkit kauniiseen huulimeikkiin!

 

 

 

Alkoholilla tai ilman

Pikkujouluissa kelpaa nautiskella ihania glögejä ja viinejä, mutta myös trendikkäät ja kaikille maistuvat alkoholittomat mocktailit vievät kielen mennessään. Katso vinkit holittomiin mocktail-drinkkeihin täältä!

Boolinkin voi halutessaan valmistaa alkoholittomana versiona. Maistuisiko juhlajuomana esimerkiksi raikas mojitobooli, kirpeä karpalobooli tai virkistävä granaattiomena-mansikkabooli?

 

 

 

Juhlava menu pienellä vaivalla

Nokkela emäntä tai isäntä pääsee vähemmällä, kun pyytää vieraita tuomaan mukanaan syötävää vanhaan kunnon nyyttikestityyliin. Jos haluat panostaa tarjoiluihin, ei keittiössä tarvitse silti välttämättä häärätä koko päivää!

Helpot cocktailpalat näyttävät upeilta ja syntyvät nopeasti. Valmiista voi- tai lehtitaikinasta voit pyöräyttää nopeasti monenlaista pikkusuolaista. Kevyemmäksi naposteltavaksi taas sopivat hyvin helppo melonisalaatti tai värikkäät sateenkaarivartaat. Shoppaile tarvitsemasi ainesosat ja välineet kätevästi Willan K-Citymarketista tai Prismasta.

Jos nämäkin herkut kuulostavat liian vaivalloisilta, vieraita ilahduttaa varmasti myös klassikkomakuja sisältävä pakastepizzabuffa – ei muuta kuin uunin kautta pöytään. Testattu on!