Talviloma leivonta

Talvilomalle tekemistä!

10 vinkkiä hulvattomaan talvilomaan

Kuluva talvi on Suomessa ollut varsin erikoinen säiden osalta. Pohjoisessa on saatu nauttia ennätyslumisesta talvesta, mutta eteläisessä Suomessa kinoksia odotellaan vieläkin. Hiihtokelejä tai ei, viikolla 8 Etelä-Suomen kouluissa vietetään hiihtolomaa. Monessa perheessä voi olla luovuus koetuksella, kun pitäisi toimia ohjelmatoimistona talvilomatekemistä kaipaavalle jälkikasvulle. Listasimmekin 10 vinkkiä, mitä tehdä, kun lumileikkejä ei pääse harrastamaan.

ravintolat fiilis

Herkuttelua luvan kanssa
Lomalla on lupa herkutella! Ja perheen kokistakin voi olla toisinaan hauskaa istahtaa valmiiseen pöytään. Kauppakeskus Willan ravintoloista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Tekeekö mieli aasialaista, meksikolaista vai kenties italialaista ruokaa? Willasta löytyy monta ihanaa makumaailmaa!
Tutustu Willan ravintoloihin

Mars museoon
Museokäynti voi olla hyvinkin hauska kokemus perheen pienimmille, kunhan aihe on kiinnostava! Esimerkiksi kauppakeskus Willassa sijaitsevassa Hyvinkään kaupunginmuseossa on esillä Aikansa lapset -näyttely, joka tarkastelee pienen teollisuuskaupungin historiaa lasten näkökulmasta. Näyttely on koko perheelle suunniteltu, ja niin aikuiset kuin lapsetkin pystyvät nauttimaan sen sisällöistä. Esille on nostettu myös hyvinkääläisten lasten tarinoita ja kokemuksia eri vuosikymmeniltä. Myös leikille on varattu näyttelyssä tilaa!

Lue lisää
 

luonto fiilis

Luonto kutsuu
Lumettoman talven hyvä puoli on se, että metsäretket ovat edelleen mahdollisia ja valon määräkin lisääntyy koko ajan! Lähtekää siis yhdessä luontopolulle! Hyvinkäällä on monta mukavaa ulkoilureittiä, jonne voi suunnata koko perheen voimin. Metsäretkestä voi tehdä myös seikkailun! Montako lintua näette matkalla, entä näkyikö jäniksiä? Kasvaako jo jokin keväinen kasvi, kuka bongaa sen ensimmäisenä? Reitin varrella voi suorittaa pieniä tehtäviä ja kerätä pisteitä ja kotona kaikki saavat pienet palkinnot. Myös eväiden syönti luonnossa on retkeilyn parasta antia, joten niitä ei sovi unohtaa matkasta. Evääksi voi valmistaa vaikka suolaista pannukakkuakasvishamppareita tai pekonitoasteja.
Hyvinkään kaupungin ulkoilureitit

Hiki pintaan Willassa
Jos harmaa sää ei innosta ulkoilemaan, tulkaa koko perheen voimin Willaan ottamaan hiki pintaan iWall-peliseinän avulla! iWall on riemastuttava, useita liikunnallisia pelejä yhdistävä tuote, joka avulla voit parantaa kestävyys- ja lihaskuntoasi sekä tasapainoa ja reaktionopeutta! Pelissä 1–2 pelaajaa ohjaavat peliä omilla liikkeillään. Peliseinä sijaitsee Willan ylätasolla Wok Kingin vieressä ja sen käyttö on maksutonta! 

Kiertäkää kaupungin kirpputorit
Kirppistely on oiva tapa säästää sekä rahaa että luontoa – ja löytää edullisia aarteita! Lähtekää siis loman kunniaksi kiertämään lähiseudun kirpputoreja. Kirpputoreilta voi löytää edullisesti mielenkiintoista ajanvietettä, kuten kirjoja, sarjakuvia ja leluja. Kirppiskierroksen voi vaikka aloittaa kauppakeskus Willasta, jossa sijaitsevat Pelastusarmeijan iCare sekä Uff -secondhand myymälät.

Suorittakaa siivousoperaatio
Siivoaminen ei välttämättä kuulosta loman ykkösohjelmanumerolta, mutta siivoamisestakin voi saada aikaiseksi hauskan haasteen! Kuka on ensimmäisenä siivonnut oman huoneensa, saa pienen yllätyksen. Jokainen lapsi voi myös käydä omia tavaroitaan läpi ja päättää mistä olisi jo valmis luopumaan ja lahjoittamaan esimerkiksi hyväntekeväisyyteen!
 

kiipeily fiilis

Suunnatkaa Sveitsiin
Hyvinkään Sveitsin alue on monipuolinen vapaa-ajankohde koko perheelle, jossa saa kulumaan helposti vaikka koko päivän! Ylimääräiset energiat saavat kyytiä esimerkiksi SuperPark-sisäaktiviteettipuistossa tai pakohuonepelin syövereissä. Loppuillan voi rauhoittua BioRex-elokuvateatterin hämärässä herkkuja napostellen. Myös Sveitsin uimala on avoinna vielä 1.3. asti!
Sveitsin matkailualueen infosivusto 

Antakaa jauhojen pöllytä
Yhdessä leipominen on parasta lomatekemistä! Lisäksi herkulliset tuotokset ovat melko nopeasti valmiita koko perheen nautittaviksi. Pullien täytteitä ja muotoja voi varioida lähes loputtomiin ja myös itsetehdyt sämpylät syntyvät käden käänteessä – ja maistuvat aivan taivaallisilta!

Kokeile esimerkiksi näitä reseptejä:

Pullarinkelit

Helpot laskiaispullat
Mokkapalat
Gluteenittomat kaurasämpylät

Viettäkää peli-ilta
Lomalla on aikaa kaivaa lautapelit kaappien kätköistä ja pistää pystyyn vanha kunnon peli-ilta! Afrikan tähti, Kimble, Monopoly, Alias, ja Scrabble olivat monen vanhemman lapsuuden suosikkipelejä ja ne toimivat edelleen!

pomppulinna fiilis

Pomppien lomafiiliksiin 18.-21.2.2020
Hiihtolomaa voi viettää myös villisti pomppien! Kauppakeskus Willan Pomppuloma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten ja suuren suosion ansiosta tapahtuma järjestetään nyt uudelleen. Kymmenet pomppulinna-, askartelu-, ja touhupisteet valtaavatkin Willan liiketiloja jälleen hiihtolomaviikolla tiistaista perjantaihin 18.–21.2. Viikon aikana lapsille on tarjolla runsaasti muutakin ohjelmaa itse pomppimisen lisäksi. Vauhdikkaan viikon kruunaa Hyvinkään kaupungin laskiaisriehatapahtuma sunnuntaina 23. helmikuuta. 

Lue lisää