Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Suojaa talvea vastaan − näin hellit ihoa, hiuksia ja silmiä

Talvella on syytä kiinnittää erityishuomiota ihoon, hiuksiin ja silmiin, sillä kylmä ja kuiva ilma kuivattaa herkästi. Willan asiantuntijoiden vinkeillä pidät ihon hehkeänä, kuontalon kuosissa ja silmät sädehtivinä.

 

Talvella iholle kannattaa valita hellävaraisia, kosteuttavia, suojaavia ja hoitavia tuotteita. Jos iholla on taipumusta couperosaan tai rosaceaan eli ruusufinniin, kasvot on hyvä suojata kylmältä suojavoiteen avulla.

Ihon puhdistuksesta ei pidä tinkiä talvellakaan. Puhdistukseen kannattaa valita kevyitä vesipitoisia perusvoiteita, vaahtoamattomia pesuvoiteita tai öljypohjaisia puhdistusaineita.

”Perusvoiteen käyttö heti pesun jälkeen estää ihon kuivumista ja sitoo ihoon kosteutta. Yleensä kuivalle iholle sopii parhaiten rasvaisempi perusvoide, mutta voide kannattaa aina valita oman ihon tuntemusten perusteella”, neuvoo kosmetiikkavastaava ja lääketeknikko Kati Söderqvist Hyvinkään Ykkösapteekista.

Hyviä tuotteita talven kuivattaman ihon itsehoitoon ovat esimerkiksi Orionin perusvoiteet sekä Cerave-, Aco-, Avene- ja SVR-tuotesarjojen voiteet.

Mikäli iho kuivuu ja kutisee hyvästä perushoidosta huolimatta, kyseessä voi olla atooppisen ihottuman aiheuttama tulehdus. Se on syytä hoitaa esimerkiksi hydrokortisonivoiteella.

”Sitkeä, elämää häiritsevä kutina on syy hakeutua lääkärin vastaanotolle”, muistuttaa Söderqvist.

 

 

Hoida ihoa sisäisesti

Ihon hyvinvointia voi edistää myös sisäisesti, ja terveellinen ravinto onkin tärkeää ihon hyvinvoinnille. Willan BioPro tarjoaa runsaan valikoiman ihon hyvinvointia tukevia ravintolisiä. Erilaisia öljyjä, vitamiineja, kollageenia ja hyaluronihappoa sisältävät tuotteet hellivät ihoa.

”Kosmetiikkapuolelta meiltä löytyy lisäksi erilaisia öljyjä, voiteita ja seerumeita, jotka kosteuttavat talven kuivattamaa ihoa”, listaa kauppias Mervi Ahokas.

Kevättä kohti mennessä kannattaa ottaa käyttöön betakaroteenia sisältävä ravintolisä, jolla saattaa olla suojaavia vaikutuksia auringon UV-säteitä vastaan. Ethän silti unohda suojata ihoasi auringolta suojavoiteella.

”Moni alkaa syödä betakaroteenivalmisteita jo nyt kevättalvella kesää silmällä pitäen”, Ahokas sanoo.

 

Kosteutta kuiville silmille

Ihon lisäksi myös silmät kuivuvat herkästi talvella. Kuivasilmäisyys voi oireilla kirvelynä, silmien vetistyksenä tai roskan tunteena silmässä. Kosteuttavien silmätippojen runsas käyttö on kuivasilmäisyyden hoidon kulmakivi.

”Tippoja on usein syytä käyttää vähintään 4−6 kertaa vuorokaudessa kuukauden ajan ja sen jälkeen tarpeen mukaan”, neuvoo apteekkari Antti Puustinen.

Hyvinkään Ykkösapteekin silmätippavalikoimasta löytyy jokaiselle helpotusta oireen mukaan – kevyistä tipoista aina paksumpiin geeleihin sekä öljyä sisältäviin silmätippoihin. Kuivasilmäisyyttä helpottavat esimerkiksi Bepanthen Eye-, Bevita Eye. Thealoz Duo- ja Systane-sarjojen itsehoitotuotteet.

”Silmäpyyhkeillä voidaan myös helpottaa herkän silmänympärysihon ongelmia. Ne ovat pehmeitä kuitukangasliinoja, joiden ainesosat kosteuttavat ja puhdistavat herkkää silmäluomea ja ripsiä”, kertoo Puustinen.

Piilolinssit altistavat kuivasilmäisyydelle, joten piilolinssien valintaan kannattaa kiinnittää erityishuomiota.

”Laadukkaat silikonihydrogeeliset piilolinssit ovat nappivalinta, sillä ne hengittävät erittäin hyvin ja ylläpitävät kosteutta silmissä. Piilolinssit ovat talvella todella kätevät, sillä ne eivät huurru ja sopivat vaikka laskettelulasien alle”, sanoo Willan Nissenin myymäläpäällikkö Emma Sädevaara.

 

 

Suojaa silmät auringolta

Aurinkolaseja on tärkeä käyttää myös talvella, etenkin lumen äärellä. Aurinkoinen päivä ja valkoinen hanki on silmille hankala yhdistelmä, sillä lumesta heijastuu valtavasti UV-säteilyä. Emma Sädevaara neuvoo suojaamaan silmät hyvin istuvilla, UV-suojatuilla aurinkolaseilla.

”Hankikeleillä kannattaa suosia polarisoivia linssejä, jotka poistavat hangesta tulevia häikäiseviä heijasteita. Aurinkolasien valinnassa on olennaista, että lasit ovat oikean kokoiset ja ne istuvat hyvin.”

Säännöllinen näöntarkastus on tärkeä osa silmien hyvinvoinnista huolehtimista. Sädevaara kannustaa suhtautumaan näöntarkastukseen samaan tapaan kuin hammaslääkärillä käyntiin.

”Eri ikävaiheet kuormittavat näköä eri tavalla, joten tarkastuksessa olisi suositeltavaa käydä säännöllisesti lapsesta lähtien.”

Viimeistään näöntarkastukseen kannattaa hakeutua, jos huomaa muutoksia näkökyvyssään tai jos edellisestä tarkastuksesta on vierähtänyt aikaa. Myös toistuva päänsärky, silmien siristely ja silmien lisääntynyt valoherkkyys ovat syitä suunnata näöntarkastukseen. Nissenillä pääset optikon näöntarkastukseen maksutta!

 

Hoivaa hiuksille ja hiuspohjalle

Talvella on syytä panostaa myös hiustenhoitoon, sillä lämpötilan vaihtelut ja kuiva sisäilma kuivattavat päänahkaa ja hiuksia. Ilman kuivuus ja pipokausi saattavat tehdä hiuksista myös sähköiset.

Hyvinkään Ykkösapteekista löytyy runsaasti erilaisia tuotteita hiusten hyvinvointiin. Kosteuttavat shampoot, hoitoaineet ja liuokset hellivät kuivaa päänahkaa ja rauhoittavat sen kutinaa. Myös hiustenlähdön ehkäisyyn sekä päivittäiseen hiusten hyvinvoinnin tukemiseen löytyy omat tuotteensa.

”Kotimainen Biorion-tuotesarja on kehitetty pohjoismaalaisille hennoille ja ohuehkoille hiuksille”, vinkkaa Söderqvist.

Jos haluat hoitaa hiuksiasi luonnonkosmetiikalla, Willan BioPro tarjoaa siihen useita tuotteita eri hiustyypeille. Shampoo- ja hoitoainepalat ovat myös pakkaukseltaan erityisen ympäristöystävällisiä.

”Niistä ei jää lainkaan jätettä, sillä pahvirasian voi kierrättää”, Mervi Ahokas sanoo.

Kerro parhaat vinkkisi ihon, silmien tai hiusten hyvinvointiin ja voita ihania palkintoja: Willan hyvinvointiviikot – osallistu kilpailuun!