Ovet
7.00-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Kaapit kuntoon

Starttaa syksy siististi Willan vinkein

Syyskauden alkaessa on oiva hetki laittaa kaapit kuntoon ja pakata kesävaatteet ensi vuotta odottamaan. Katso Willan vinkit siistimpiin kaappeihin ja tarpeettomien tavaroiden kierrätykseen!

Lajittele ja tutkaile

Kaappien järjestäminen kannattaa käynnistää huolellisella selvitystyöllä. Tyhjennä vaatekaappi ja lajittele vaatteet omiin pinoihinsa käyttötarkoituksen mukaan. Tee oma pinonsa myös rikkinäisille vaatteille. Jos vaatetta ei voi korjata tai jos se on liian kauhtunut käyttöön, älä tunge sitä kaapin perukoille vaan heitä se suoraan pois.

Säilö kesävaatteet siististi

Pakkaa kesävaatteet talviteloille. Huolehdi, että vaatteet ovat puhtaita ja kuivia ennen kuin pakkaat ne säilöön. Läpinäkyviin pusseihin ja laatikoihin pakatut vaatteet löytyvät helposti, kun kesäaurinko taas alkaa lämmittää. Huomioi myös säilytystilan lämpötila. Jos tila on esimerkiksi kylmä kellari, tiiviit muovilaatikot ovat paras valinta. Willan Clas Ohlsonilta sekä kauppakeskuksen hypermarketeista löydät läpinäkyviä laatikoita ja vakuumipusseja, joihin pakkaat kesävaatteet ja -peitot tilaa säästäen.

Kierrätä kirpputorille

Tutkaile vaatepinoja tarkalla silmällä ja pohdi, onko joukossa vaatekappaleita, joille ei enää ole käyttöä. Hyvä keino kartoittaa tilannetta on miettiä, oletko käyttänyt vaatetta esimerkiksi viimeisen parin vuoden aikana. Jos vastaus on ei, siirrä vaate kierrätettävien joukkoon. Erityisesti hyväkuntoiset merkkivaatteet ovat haluttuja, joten ne kannattaa laittaa myyntiin joko nettikirppikselle tai fyysiselle kirpputorille.

Vähemmän tavaraa, enemmän järjestystä

Järjestä jäljellejääneet vaatteet siististi kaappiin − tai mikset kokeilisi säilyttää niitä vaihteeksi lipastossa, jonka laatikoihin vaatteet on helppo viikata ikään kuin pystyyn? Näin vaatteet pysyvät helposti järjestyksessä ja näet yhdellä silmäyksellä laatikon koko sisällön. Vaatekaapissa ja -huoneessa erilaiset laatikonjakajat, ripustettavat säilytyslokerot, vaaterekit ja kenkälaatikot auttavat ylläpitämään järjestystä. Sijoita useimmin käytössä olevat vaatteet helposti saataville ja harvemmin käytettävät taaemmas.

Hyödynnä Willan palvelut

Kun vaatteet ovat järjestyksessä, suuntaa huomiosi kodin muihin kaappeihin ja käy ne läpi samalla logiikalla. Jätä nostalgia sikseen ja päästä irti esineistä, joita et arjessasi enää tarvitse. Kun tavaraa on vähemmän, kaapit pysyvät järjestyksessä vähemmällä vaivalla.

Monet Willan vaateliikkeet  ottavat vastaan tarpeettomia tekstiilejä eteenpäin kierrätettäviksi. Lisäksi Willasta löytyy secondhand-merkkivaatteita myyvän Emmy-verkkokaupan laatikko, johon voit viedä sinulle tarpeettomat merkkivaatteet. iCare Secondhand Myymälä puolestaan vastaanottaa vaate- ja tavaralahjoituksia, ja Kerkkä-kierrätysmyymälään voit viedä monenlaista pientavaroista huonekaluihin. Kokoa siis tarpeettomat tavarasi ja suuntaa Willaan!

Lauantaina 26.8. Willantorin valtaa Siivouspäivän peräkonttikirppis. Lue lisää ja varaa ilmainen myyntipaikkasi täältä!