Juhlamuoti

Inspiroidu Willassa: Viimeistele juhlatunnelma upealla ulkoasulla!

Kesällä kutsuja ropisee niin häihin, rippijuhliin, illanistujaisiin kuin muihin kinkereihin. Usein kutsua seuraakin pohdinta, miten luoda tyrmäävä juhlalook. Kokosimme alle muutamia tämän kesän varmoja hittitrendejä, joista kannattaa inspiroitua omaa juhla-asua suunnitellessa. Muista: olet aina kauneimmillasi mukavassa asussa ja hymy huulilla – ei muuta kuin juhlimaan!

Tarkastele koko juhlalookia kokonaisuutena. Jos asusi on räväkkä ja täynnä suuria kuvioita, voivat asusteet, meikki ja hiukset olla pelkistetyt, jotta puvun loisto tulee esiin. Klassisen kauniin puvun kanssa voi taas kampauksella, meikillä ja asusteilla tuoda asuun omaa persoonallisuutta. On hyvä myös muistaa, että valokuvat pelkistävät. Erityisesti meikit ja valitut korut näyttävät kuvissa aina vaatimattomammilta kuin luonnossa.

Juhlamekko

Pukeudu kuosiin päästä varpaisiin

Kesän juhlavaatteiden top one -juttu on selvä. Kuoseja, kuoseja ja kuoseja! Enemmän on enemmän – hyvästi minimalismi, yhdistä materiaaleja, värejä ja kuoseja hullutellen. Erityisesti isot ja pienet kukkakuosit sekä raidat koristavat muotitietoisten asuja. Kukka sopii hyvin niin miehille kuin naisille. Jos juhlapuvussa panostaa kauniiseen ja näyttävään kuosiin, voivat muut asusteet olla maltillisempia.

Kesän värivalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Juhla-asuissa suositaan hempeitä pastellisävyjä, esimerkiksi vaalean liila ja laventelin eri sävyt ovat vallanneet kaupat. Löytyy voimakkaampienkin värien ystäville jotain: kesällä saamme ihastella juhlavaatteita keltaisen, fuksian ja syvän burgundinpunaisen eri sävyissä. Kevään syvät ja täyteläiset värit saavat kesällä rinnalleen rauhallisen väripaletin, johon sopivat myös mustavalkoiset kuosit. 

Asusteet

Pidit tai et, kasari on täällä taas! Olkatoppaukset ja naisten housupuvut ovat tulleet takaisin. Korvakorut ja röyhelöt saavat olla yhtä isoja kuin Dallas-sarjassa aikoinaan. Kesämuodissa helmat hulmuavat ja peittävät nilkat. Kauniiseen kesäleninkiin voi yhdistää rennot sandaalit, jotka jalassa jaksaa tanssia aamuun asti. Trendikkäät vieraat pukeutuvat juhlissa haalareihin. Tänä kesänä haalarit ottavat mallia löysistä työhaalareista, tosin sillä erotuksella että trendihaalareissa materiaalit ja yksityiskohdat tuovat juhlat.

Muista kiinnittää alusasuihin huomiota, sillä hyvä perusta on viimeinen silaus jokaiselle juhla-asulle. Kun käyt sovittamassa ja etsimässä uutta asua, kannattaa päälle pukea samat alusvaatteet kuin juhlapäivänä. Varsinkin eri rintaliivit ja muotoilevat alusasut muuttavat vaatteen istuvuutta ja profiilia.

Kampaukset

Kampauksissa luonnollisuus on pop

Juhlalookit saavat olla rennon ja luonnollisen näköisiä. Boheemit kampaukset syntyvät hyödyntäen esimerkiksi suolasuihketta ja muita rakennetta antavia muotoilutuotteita.

Juhlissa hiukset voivat olla luonnollisesti vapaana tai muhkealla letillä. Erityisen trendikkäitä ovat luonnolliset laineen ja keskijakaus tai edestä sliipatut taaksepäin heitetyt hiukset.

Luonnollisiin hiuksiin ja letteihin voi punoa mukaan luonnosta tai kaupasta löytyviä aitoja tai muovikukkia sekä kauniita koristenauhoja. Arkinenkin letti saa heti uutta särmää! Myös ysäriltä palanneet samettipannat ovat kovassa huudossa.

Hiuksiin saa lisää vivahteita värjäämällä ne esimerkiksi pastellinsävyisiksi liidulla tai spray-hiusvärillä. Värejä on helppo käyttää ja ne häviävät muutamassa pesukerrassa, joten kokeilut eivät ole liian lopullisia.
 

Juhlameikki

Kestävä meikki kruunaa kokonaisuuden

Juhlissa saat näyttää klassisen kauniilta. Kuulas iho, värikäs silmämeikki ja upeat huulet ovat kesän must have -meikkitrendit. Myöskään poskipunan kanssa ei tarvitse ujostella. Perinteinen kissansilmärajaus ja klassinen punainen tai nude huulimeikki hurmaavat.

Irrottele silmämeikissä. Kesällä meikeissä näkyy väriä niin luomi- kuin ripsiväreissä. Valitse rohkeasti väriksi keltainen, punainen tai turkoosi. Lumissa voi myös rohkeasti yhdistellä eri värejä, kuten vihreää ja punaista. Muista tarkastella kokonaisuutta: jos valitset värikkään ripsivärin, tee muusta silmämeikistä rauhallinen ja hillitty.

Jos värikkäät silmät eivät tunnu omalta jutulta, kokeile hehkuvan värikästä huulipunaa! Erityisesti mattapintaiset ja voidemaisemmat peittävät paksut punat ovat nyt kova sana. Sävyksi voi valita vaikka neonpinkin, neonkorallin tai oranssin. Jos värit tuntuvat turhan hurjilta, klassinen punainen on aina hyvä valinta.

Kestävän meikkipohjan salaisuus

Mikäli et käytä ammattilaista meikkauksessa apuna, voit loihtia itse kestävän juhlameikin seuraamalla seuraavia askeleita. Muista valita kestävät tuotteet, jolloin meikkiä ei tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä juhlien tiimellyksessä.

  • Kanveesi kuntoon: Puhdista ja kuori iho sekä huulet ajoissa, esimerkiksi edellisenä iltana. Kuorinta tekee ihosta raikkaan ja puhtaan näköisen. Pohjustusmeikki myös kiinnittyy kuoritulle iholle tasaisemmin.
  • Hoida perusta: Kestävä meikki rakennetaan aina hyvän pohjan päälle. Primereita ja meikinpohjustusaineita on myynnissä marketeissa sekä esimerkiksi Emotionissa. Suosi tuotteita joissa mainitaan pitkäkestoinen ja/tai vedenkestävä. Tee useita ohuita kerroksia.
  • Hehkua poskiin: Poskipunan saat kestämään pidempään laittamalla ensin voidemaista väriä alle ja vasta sen jälkeen puuteria.
  • Rajaa huulet: Kestävän huulimeikin saat, kun värität huulet ensin huulikynällä ja levität vasta sen jälkeen huulipunan. Muista hankkia huulipunaan sopiva huulikynä! Taputtele huulista varovasti ylimääräinen huulipuna levittämisen jälkeen ja lisää huulten päälle hennosti puuteria, joka sitoo kokonaisuuden paikoilleen.
  • Loppusilaus pullosta: Kiinnitä meikki lopuksi kiinnityssuihkeella, joka sitoo koko meikin kiinni tahmaamatta. Näin sade, tuuli tai paahtava hellekään eivät tuhoa kovaa vaivannäköäsi.
     
Mies