Juhlien koristeet

INSPIROIDU WILLASSA: KORISTELE JUHLATUNNELMA KATTOON

Käy metsästämässä lisää vinkkejä ja ideoita Inspiroidu Willassa -sivulta. Osallistu samalla arvontaan ja voita hotelliyö sekä ravintolaillallinen kahdelle Hotelli Sveitsissä. Osallistu tästä!

Kesäisen juhlatunnelman kruunaavat juhlavat koristeet. Juhlitte sitten sisällä tai ulkona, koristeilla saatte tuotua juuri teidän näköistä persoonallista ilmettä juhliin. Koristeideoita kannattaa ammentaa niin vanhoista tavaroista, luonnosta kuin kauppojen hyllyiltä. Kokosimme alle ideoita helpoista, hauskoista sekä näyttävistä koristeista. Käy ideavarkaissa!

Tuunaa vanhaa

 
Tuunaa vanhaa ja tee itse näköisesi juhlat

Juhlakoristeideoita metsästäessä kannattaa koluta nurkat, sillä monesti hiukan tuunatut vanhat tavarat ovat ihana lisä koristeluissa! Hae kukkia ja oksia koristeluun luonnosta. Luonnon lehtiä voi käyttää myös juhlapöytien koristeluun, tosin tällöin kannattaa tarkistaa, etteivät lehdet ole myrkyllisiä.

Maljakot tuovat tunnelmaa

Ota vanhat lasipullot hyötykäyttöön. Kieputa pullojen kauloihin narua, täyttä pullot kukilla ja laittaa ne roikkumaan esimerkiksi puunoksista. Kukat toimivat myös näyttävinä pöytäkoristeina!

Viirit

Viirit, serpentiinit, ilmapallot ja pompomit sekä muut riippuvat koristeet ovat näyttäviä katseenvangitsijoita niin sisällä kuin ulkona. Koristeet ovat helppo asettaa paikoilleen ja kerätä juhlien jälkeen pois. Rustiikkisempiin juhliin voit tehdä itse viirit vanhoista kankaista. Leikkaa kankaista sopivan kokoisia kolmioita ja ompele kevyesti naruun kiinni. Sitten vain ripustamaan!

Kesän pitkiin iltoihin tunnelmaa ja valoa tuovat erilaiset kauniit valonauhat sekä kynttilät. Esimerkiksi FLYING TIGERista löydät värikkäät hehkulamput, jotka toimivat kätevästi aurinkoenergialla, joten pistorasioista ei tarvitse kantaa huolta.

Pöytä koreaksi


Pöytä koreaksi!

Näyttävyyttä herkkuja notkuviin pöytiin saat tuomalla korkeuseroja. Aseta kakku korkealle kakkuvadille tai laita laatikko piirakan alle, asettele ympärille oksia ja kukkasia. Herkkupöytä näyttää vastustamattomalta! Marjoilla ja hedelmillä saa koristeisiin ja kattauksiin väriä – tee hedelmäkulho vaikka vain koristeeksi. Koriste saattaa kadota juhlien aikana parempiin suihin, mutta mikäs sen mukavampaa.

Juhlissa kattaukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Kotoisasta löydät ihanat Aarikan tarjoiluvadit sekä kakkulapion, jota kelpaa esitellä. Jos tiskaaminen juhlien jälkeen ei innosta, kannattaa tutustua liikkeistä löytyviin laajoihin kertakäyttöastioiden valikoimiin. Astioissa on kuoseja, jotka sopivat niin lastenjuhliin kuin isompienkin juhlijoiden rientoihin.

Kotoisasta löydät muun muassa Marimekon akryylipinnoitettuja puuvillakankaita, jotka tuovat pöytiin juhlavaa tunnelmaa. Pinnoitetut kankaat on myös helppo puhdistaa, joten roiskeet eivät haittaa! Myös Finlaysonilla on tarjolla paljon kauniita pöytäliinoja, joihin kannattaa tutustua. Sopisiko juhliisi esimerkiksi viidakkotunnelmainen BUNAKEN?

Lisää kattausideoita voit hakea täältä.

Juhlien muistilista

Muistilista kesän parhaisiin pippaloihin

  • Vieraskirja: On ihanaa kun ikimuistoisista juhlista jää jotain konkreettista muisteltavaa. Kierrätä vieraskirjaa juhlijoiden joukossa, johon jokainen saa jättää oman tervehdyksensä. Jos perinteinen vieraskirja tuntuu liian nähdyltä, kokeile ystäväkirjaa tai videotervehdys-vieraskirjaa, jossa jokainen vieras saa jättää jälkensä liikkuvalla kuvalla.
  • Tee lahjoille tilaa: Ota esiin valmiiksi kauniita maljakoita kukille ja järjestä lahjoille oma lahjapöytä. Tällöin vieraiden saapuessa lahjoille ei tarvitse lähteä etsimään paikkaa.
  • Muista musiikki: Tunnelmaan vaikuttaa valtavasti juhlissa soiva musiikki. Kokoa juhliin erilaisia soittolistoja, joita on helppo vaihdella tunnelman mukaan! Tee omat listat juhlien alkutunnelmaan, ruokailuun ja railakkaaseen iltaan.
  • Juotavaa janoon: Pidä huoli, että koko juhlapäivän ajan janoisille on tarjolla helposti juotavaa. Varsinkin kuumina kesäpäiviä on tärkeää muistaa juoda paljon, jotta juhlat eivät lässähdä heti alkuunsa. Laita juomapisteitä ympäri juhlapaikkaa!
  • Järjestä ohjelmaa: Juhlien viimeinen silaus tulee ohjelmasta ja hauskasta puuhasta. Jos juhlavieraat eivät ole entuudestaan toisille tuttuja, järjestä jokin hauska tutustumisleikki. Pihajuhlissa pihalle kannattaa järjestää erilaista rentoa puuhasteltavaa. Miten olisi vaikka ikisuosikki mölkky?
  • Kokoa vessakori: Varsinkin häistä tutut vessakorit ovat usein erityisen tervetulleita. Kokoa vessaan tykötarpeita, joita vieraat voivat juhlahumussa tarvita. Korissa voi esimerkiksi olla sukkahousut, rakkolaastareita, käsi- ja huulirasvaa, läpinäkyvää kynsilakkaa, puuteripaperia, intiimituotteita, purkkaa ja niin edelleen.

Käy metsästämässä lisää vinkkejä ja ideoita Inspiroidu Willassa -sivulta. Osallistu samalla arvontaan ja voita hotelliyö sekä ravintolaillallinen kahdelle Hotelli Sveitsissä. Osallistu tästä!