Lahjavinkit

INSPIROIDU WILLASSA: ANNA JUHLIJALLE PERSOONALLINEN LAHJA!

Kesä on täynnä ihania juhlia, mutta ilon lisäksi se saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Mitä ihmettä sitä veisi lahjaksi valmistuvalle sukulaistytölle tai -pojalle, häitään juhlivalle pariskunnalle joiden yhteisestä kodista löytyy jo kaikkea tai tuomisiksi kesäjuhlien järjestäjälle? Lue alta Willan vinkit hauskoihin, hyödyllisiin ja helppoihin lahjoihin kesän juhliin. Lisää satoja ideoita Willasta!

Pyyhkeet


Valmistuvalle kaikki kotiin

Juhlakausi käynnistetään usein ylioppilas- ja valmistujaisjuhlilla sekä rippijuhlilla. Nuoret aikuiset voivat tuntua aluksi haastavalta kohderyhmältä, mutta ei huolta – Willassa on satoja ideoida nuorille lahjansaajille!

Monet valmistuvat nuoret ovat suuntaamassa kesän jälkeen kohti uusia haasteita opintojen tai uuden kodin muodossa. Harvalta nuorelta löytyy jo valmiiksi kaikkea, jota hän uudessa elämänvaiheessa tarvitsee. Ripauksen luksusta uuteen kotiin tuovat laadukkaat käyttötavarat, kuten esimerkiksi pehmeät keittiö- ja käsipyyhkeet tai terävät keittiövälineet. Eikä hullumpi lahjaidea ole antaa myös niin tarpeellista tavaraa kuin kauniisti kuositeltu palopeite – lahja, joka ei toivottavasti tule ikinä käyttöön.

Kodintavarat

Astiat ja keittiövälineet ovat klassinen lahja nuorelle. Pitkäikäiset ja kestävät astiat ilahduttavat pitkään. Kannattaa tiedustella esimerkiksi nuoren vanhemmilta, kerääkö nuori jo jotain sarjaa, jota voisit helposti täydentää. Muun muassa Kotoisassa on myynnissä hurmaavia Marimerkon laatumukeja, joista kelpaa siemailla kupin kuumaa.

Nuorta – ja miksei vanhempaakin, voi hemmotella laadukkailla, pehmeillä ja pitkäikäisillä vuodevaatteilla. Esimerkiksi Finlaysonin myymälästä löydät useita eri kuoseja, materiaaleja ja malleja, joista varmasti moni ensimmäiseen omaan kotiin muuttanut ilahtuu. Hellivätkö nukkuvan ihoa esimerkiksi uudet Muumilaakson satiinipussilakanasetit tai Jesus pellavapussilakanasetti?

Onko sinulla hauskoja yhteisiä kuvia tai muistoja sinusta ja juhlijasta? Kokoa kuvista kuvakollaasi kehysten väliin tai teetä kuvista kuvakirja, muki tai hiirimatto! Yhteisiä hetkiä on mahtavaa muistella kuvia katsellen. Persoonallinen ja panostettu lahja ilahduttaa varmasti saajaansa.


Elämyksiä ja yhdessä vietettyä aikaa

Usein lahjatoiveita tiedustellessa saa vastaukseksi vain huokaisun, että lahjan saajalla on jo kaikkea mitä hän tarvitsee. Jos rahalahja tai lahjakortti esimerkiksi kasvohoitoon ei innosta, kannattaa harkita olisiko yhdessä koettu elämys toivottu lahja. Elämyslahjat ovat erinomaisia, sillä ne eivät jää kaapinperukoille viemään tilaa ja usein niiden avulla saadaan yhteistä aikaa – mitä ei koskaan voi olla liikaa!

Festarit

Suomen suvi on täynnä toinen toistaan mahtavampia festareita ja tapahtumia. Eikä kalaan tarvitse lähteä merta edemmäs, sillä Hyvinkäätä hemmotellaan erinomaisilla festareilla, joiden liput ilahduttavat varmasti montaa kesän juhlijaa.

Hyvinkään lentokentällä kesäkuun toisena viikonloppuna järjestettävä Rockfest on Suomen suurin rockmusiikkiin keskittyvä festivaali. Nelipäiväisten jättifestivaalien artistikattaukseen kuuluvat tänä vuonna muun muassa Kiss, Slipknot, Disturbed ja Def Leppard.

Kesän lopussa, elokuun vaihtuessa syyskuuksi järjestetään jo kolmannen kerran Red Carpet elokuvafestivaali. Villantehtaalla järjestettävä elokuva- ja konserttitapahtuma on juhlaa suomalaisen elokuvan puolesta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa ohjelmassa on kotimaisia elokuvia, konsertteja, tekijätapaamisia, keskusteluja ja kaupunkitapahtumia.

Elämyslahja voi olla myös jotain pienempää. Kootkaa maistuvat eväät kuohuvineen laukkuun ja pyhittäkää yksi lomapäivä yhdessäoloon ja lähiseudulla patikoimiseen. Kiireisen arjen keskellä pieni yhdessä vietetty hetki tuntuu täydelliseltä luksukselta.

Lastenvahti

Lahjaksi voi antaa myös esimerkiksi lastenhoitoapua. Anna stressaantuneille vanhemmille hetki kahdestaan ja tuo lapset leikkimään Willan leikkitiloihin tai lähtekää huvipuistoon. Lahjaa arvostetaan varmasti!

Ihastuttavat juhlatuliaiset

Saitko kutsun illanistujaisiin ja tuntuu tylsältä mennä tyhjin käsin? Kokosimme alle listan hauskoista pienistä lahjoista ja muistamisista, joilla voit ilahduttaa kesäjuhlien isäntää tai emäntää. Listasta voit napata ideoita myös esimerkiksi kesäisiin syntymäpäiväjuhliin.

  • Kannettava bluetoothkaiutin nostaa juhlat seuraavalle tasolle. Kätevä pieni kaiutin on hauskan näköinen ja kulkee näppärästi mukana koko kesän!
  • Vie kimppu kukkia – tai maljakko! Kuinka monta kertaa oletkaan ollut siinä tilanteessa, että lahjaksi on tullut kukkia, mutta sinulla ei ole tarpeeksi maljakoita? Kotoisasta löydät Marimekon Flower -maljakon, joka on niin näyttävä, että toimii koristeena myös ilman kukkia.
  • Aarikan kakkulapio ja -vati ovat erinomainen lahja juhlien järjestäjälle. Käytännöllinen lahja voi päästä heti käyttöön!
  • Illanistujaiset edessä? Vie juhlijoille lahja, josta kaikki voivat yhteisesti nauttia – mölkky! Myös muut yhdessä pelattavat piha- ja lautapelit ovat erinomainen idea tuliaisiksi.
  • Menetkö vieraaksi mökille? Nappaa tuliaisiksi mukaan Finlaysonin Tamminiemi-laudeliina, jonka päällä kelpaa saunoa vaikka koko illan ajan.
  • Kokoa juhlien järjestäjälle survival kit seuraavaan aamuun. Laatikosta voi löytyä esimerkiksi laastareita, kivennäisvettä, pullonavaaja, särkylääkettä, herkkuja ja muita erinomaisia tuotteita juhlien jälkeiseen elämään.
Kimppu