Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-23.59

Ihana arki!

Syksy on uusien alkujen aikaa: lue Willan liikkeiden vinkit ihanaan arkeen!

Mitkä asiat teillä tekevät arjesta ihanaa? Joka kodissa sujuva arki tarkoittaa hieman eri asioita. Se voi olla esimerkiksi tasapainoa ja hyvinvointia, reippailua ja liikuntaa tai vaikkapa kodin hyvässä järjestyksessä pitämistä. Arjen pyörityksessä on kuitenkin tärkeää myös välillä pysähtyä, rentoutua ja keskittyä kaikessa rauhassa huolehtimaan itsestään. Tästä jutusta löydät Willan liikkeiden ajankohtaisia vinkkejä ihanaan arkeen.

 

 

Kotimaisuus ja lämpimät sävyt hurmaavat sisustuksessa

Willan Pentikin myymäläpäällikkö Katja Heikkilä on iloinen siitä, että kauppakeskuksen asiakkaat ovat ottaneet heinäkuussa avatun liikkeen lämpimästi vastaan. Hienot, uudistetut tilat ja kätevä sijainti Willan ylätasolla Moodidoota vastapäätä ovat houkutelleet ihmisiä ostoksille.

– Syksyn sisustustrendeissä näkyvät perinteisesti murretut värit, lämpö ja tunnelmointi, Heikkilä kuvailee. Kun elämä siirtyy pikkuhiljaa takaisin sisätiloihin, verhot ja tekstiilit voi päivittää vaikkapa herkullisen mausteisiin sävyihin. Esimerkiksi uusi Kaislikko-syysmallisto tuo kodin tekstiileihin kaunista luonnollisuutta ja maanläheisiä värejä. Syksyn uutuus on myös hillityn kaunis Helene-mallisto, joka on saanut nimensä taidemaalari Helene Schjerfbeckin mukaan. Helenen maalausten sävymaailma, utuisuus ja pelkistetty tyyli ovat olleet inspiraationa tähän ajattomaan kuosiin. Mallistolla on erityinen rooli nimenomaan Hyvinkäällä, joka paikkakuntana on ollut osa Schjerfbeckin historiaa.

 

 

– Iltojen hämärtyessä on hyvä kiinnittää huomiota myös valaisimiin, muistuttaa Heikkilä. Pentikin valaisin- ja varjostinvalikoimasta löytyy monia vaihtoehtoja kodin valaisuun. Lämpöistä tunnelmaa luovat myös ihanat lyhdyt ja kynttilät.

Syksyn juhliin löytyy Pentikiltä monenlaisia lahjaideoita. Esimerkiksi ylioppilasjuhlia viettävälle nuorelle on kiva antaa kaunista käyttötavaraa, joka myös kestää aikaa. Laadukkaat astiat ja vuodevaatteet ovat aina suosittuja lahjoja.

 

 

– Juhlien kattauksissa taas voi yhdistellä rohkeasti erilaisia materiaaleja, kuten keramiikkaa ja puuta, Heikkilä sanoo. Luonnonmateriaalit tuovat kattaukseen kodikasta tunnelmaa. Luonnonläheisen kattauksen koristeeksi sopii vaikkapa syksyinen marjaoksa lehtineen.

Lasten valikoimassa Pentikillä on niin tekstiilejä, astioita, pehmoleluja kuin heijastimiakin. Heikkilän mukaan lapsiperheiden suosikki on suloinen Metsänväki-mallisto, joka hurmaa sympaattisilla eläinhahmoillaan. Ihana uutuus lasten valikoimassa on erityisesti pienemmille lapsille suunnattu Pikkunallet-mallisto.

Pentikin liikkeestä löydät myös liudan kotimaisia herkkuja, joita on mukava maistella syysiltoja tunnelmoidessa. Katso herkulliset reseptivinkit Pentikin sivuilta.
– Herkulliset marjahyytelömme ovat tosi hyviä juustojen ja viinin kaverina tai jälkiruoissa, Heikkilä vinkkaa.

 

 

Älä anna sään hidastaa treenejä

Oletko syksyisin täynnä tarmoa treenaamiseen? Kesällä ladatuista akuista kannattaa ottaa ilo irti ja purkaa energiaa tutun tai uuden liikuntaharrastuksen parissa. Ja vaikka juuri nyt ei olisikaan kovin pirteä olo, liikunta auttaa jaksamaan! Ulkoilupolutkin houkuttelevat vielä pitkälle syksyyn saakka, kun pidät huolen siitä, että vaatteet, kengät ja muut ulkoiluvälineet ovat ajan tasalla. Muista myös venyttely lenkin jälkeen.

Willan urheiluliikkeet Stadium ja Intersport ovat apunasi, jos ulkoilu- tai treenivälineesi kaipaavat freesausta. Stadiumin sivuilla voit tutustua tuotteisiin oman lajisi mukaan. Käy tsekkaamassa myös sporttimuodin uutuudet ja häikäisevän tyylikkäät tennariuutuudet.

Willan Stadiumin myymäläpäällikkö Miia Ikävalko kertoo, että syksyn ja poikkeusolojen hittituotteita ovat muun muassa kehonhuoltoon soveltuvat tuotteet. Erilaiset rullat lihashuoltoon, jumppakuminauhat ja joogamatot ovat suosittuja kotijumppaajien keskuudessa.

– Nyt kannattaa laittaa kuntoon syksyksi ulkoiluvaatteet ja tekniset alusasut kuorivaatteiden alle, Ikävalko muistuttaa. Kengätkin on hyvä päivittää syksyyn sopiviksi. Mikään ei pilaa lenkkeilyintoa yhtä pahasti kuin läpimärät lenkkarit. Hyvät sukat kenkiin ovat aivan yhtä tärkeät kuin kunnon alusvaatteetkin.

Jos viime lenkistä on jo kulunut aikaa, kannattaa liikuntaharrastus aloittaa lempeästi. Motivaatio pysyy yllä, kun treenimäärät ovat lähtötasoon nähden sopivia. Aina on hyvä muistaa myös palautumisen tärkeys ja kuunnella omaa kehoaan. Hiljaa hyvä tulee!

 

 

Muista rentoutuminen myös kotitoimistolla

Korona-ajan poikkeusolojen myötä etätyöskentelystä on tullut monelle tuttua puuhaa. Arki rullaa sujuvasti myös kotitoimistolla, kun työpisteen sisustus, toimistotarvikkeet ja työergonomia ovat kunnossa. Willan Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Päivi Niskanen neuvoo, että työvälineitä ja tarvikkeita valitessa kannattaa huomioida käytännöllisyys ja kestävyys.

– Kotitoimistoa suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon myös ekologisuus, Niskanen vinkkaa. Nykyään onkin jo tarjolla monia ekologisia vaihtoehtoja joka makuun. Niskanen kannustaa tutustumaan muun muassa Bigso Box of Sweden -tuotesarjan tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin.

Jos mietit kotitoimiston sisustusta, aloita pohtimalla, miten ja mihin tarkoitukseen työtilaa käytetään. Jos kotitoimiston virkaa toimittaa keittiön pöytä, sisustus kannattaa pitää ennen kaikkea selkeänä ja käytännöllisenä. Varsinaiseen työhuoneeseen tai -pisteeseen taas voikin panostaa jo enemmän. Tällöin ergonomiaan pystyy kiinnittämään enemmän huomiota ja viihtyisyys ja käytännöllisyys ovat entistä suuremmassa roolissa. Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunnalta saa hyviä vinkkejä erikokoisten työpisteiden sisustukseen.

Koko perheen laadukkaiden työ- ja opiskeluvälineiden lisäksi mukavaan arkeen kuuluvat rentoutuminen ja erilaiset harrastukset. Niskanen kertoo, että poikkeusolojen aikana luovat harrastukset ja käsillä tekeminen on todella löydetty uudelleen. Kiinnostusta herättävät niin taiteen luominen, käsityöt kuin askartelukin. Suomalaisen Kirjakaupan valikoimasta löytyy monia tuotteita askarteluun ja taiteiluun.

 

 

Syksyn pimenevät illat ovat ihana syy käpertyä sohvannurkkaan hyvän kirjan parissa. Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunta neuvoo mielellään oikean kirjan löytämisessä, jos valitseminen tuntuu vaikealta. Lapsille Niskanen suosittelee esimerkiksi Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu – Kovaa menoa kiskoilla -kirjaa, joka tarjoaa hurjan hauskaa menoa ja vaarallisia tilanteita. Jos perheen pikku lukutoukkaa taas kiinnostavat vielä jännittävämmät tarinat, kannattaa tutustua Santa Montefioren ja Simon Sebag Montefioren Lontoon kuninkaalliset kanit -sarjaan.

Nuoria voi houkutella lukemisen pariin muun muassa tubettaja Nelli Orellin Luova kirjani -teoksen avulla. Kirjassaan Orell antaa piirustusvinkkejä ja auttaa lukijaa päästämään luovuutensa valloilleen. Väriä ja iloa syksyn pimeyteen tarjoaa myös Maurene Goon romanttinen ja huumorilla höystetty nuortenromaani Tämä biisi on sinulle. Seikkailujen ystävät innostuvat Thomas Taylorin salaperäisestä ja kiehtovasta Malamanteri-sarjasta.

Aikuiseen makuun Suomalaisen Kirjakaupan valikoimasta löytyy muun muassa kutkuttavan jännittäviä dekkareita. Tutustumisen arvoisia ovat muun muassa Kjell Westön uutuus Tritonus, Elina Backmanin Kun kuningas kuolee sekä Pohjoismaiden paras dekkari 2020 – Lasiavain -palkinnon saanut Camilla Greben Varjokuvat.

 

Turvallinen arki tukee hyvinvointia

Syksyn kynnyksellä on hyvä kiinnittää huomiota koko perheen hyvinvointiin. Jokaisen omien henkilökohtaisten peruslääkkeiden lisäksi kannattaa tarkistaa, että kotoa löytyy ajankohtaisia vitamiini- ja hivenainevalmisteita. Kotiin on hyvä varata valmiiksi myös esimerkiksi parasetamolivalmisteita.

Apteekkari Antti Puustinen Willassa sijaitsevasta Hyvinkään Ykkösapteekista muistuttaa, että edelleen on tärkeää pitää mielessä viranomaisten ohjeet turvallisista toimintatavoista koronapandemian aikana. Jokaisen tulisi pitää riittävästi turvaväliä muihin ihmisiin, pestä käsiä ahkerasti sekä yskiä joko hihaan tai nenäliinaan.

– Varsinkin syksyn aikaan suositellaan lähes kaikille D-vitamiinilisää, kertoo Puustinen. Riittävä D-vitamiinin saanti tuleekin turvata ympäri vuoden. Apteekin valikoimasta löytyy monia vitamiinivalmisteita erilaisiin tarpeisiin. Flunssan ensioireiden lievittämiseen sopivat esimerkiksi C-vitamiinia ja sinkkiä sisältävät yhdistelmävalmisteet. Erilaisia monivitamiinivalmisteita löytyy myös monessa eri muodossa: nieltävinä tabletteina, poretabletteina ja purutabletteina. Sopiva vahvuus löytyy, kun kysyy neuvoa avuliaalta henkilökunnalta.

Syksyllä moni innostuu aloittamaan uuden liikuntaharrastuksen tai palaa takaisin vanhan, rakkaan lajinsa pariin. Kuntoilijan tulee muistaa hyvinvoinnin perusasiat: monipuolinen kotiruoka ja terveellinen lautasmalli sekä riittävä uni. Puustinen kertoo, että urheilijalle riittävät oikeastaan samat vitamiini- ja hivenainelisät kuin kaikille muillekin. Monivitamiinivalmiste, kuten poretablettina saatava Berocca, voi olla hyvä startti aamuisin.

– Ihonhoito voi joskus olla aika haastavaa, toteaa Puustinen. Oikeiden ihonhoitotuotteiden etsiminen voi viedä aikaa. Jos oma luottotuote on jo löytynyt, kannattaa siitä pitää kiinni. Jokaisella on omanlaisensa iho, ja oikeat tuotteet löytyvät vain kokeilemalla. Apteekkituotesarjoista Puustinen vinkkaa kokeilemaan Avènen, La Roche-Posayn ja kotimaisen Atopik-sarjan valmisteita.

– Aina kannattaa kysyä neuvoa, jos jokin asia mietityttää, Puustinen kannustaa. Tulevan syksyn tapahtumia on vaikea ennustaa, mutta apteekeissa on varauduttu korona-ajan jatkumiseen hyvin.

 

 

Ihana arki alkaa Willasta

Yllä mainittujen lisäksi Willasta löydät monta muutakin tuttua liikettä, joista shoppailet kätevästi tarvitsemasi syksyn muotiin, sisustukseen, kauneuteen ja hyvinvointiin sekä tietysti herkutteluun. Liikkeiden asiantunteva henkilökunta neuvoo mielellään, jos mielessä on jotakin ihmeteltävää. Tervetuloa syksyn mukavimmille ostoksille Kauppakeskus Willaan!