Ovet
7.30-21.00
Parkkihalli
6.45-22.00
K-Citymarket
7.00-22.00
Prisma & parkkihalli
6.00-24.00

Boheemi joulukoti syntyy kestävillä valinnoilla

Willan Moodidoo-sisustus- ja lifestylemyymälä on tullut hyvinkääläisille tutuksi skandinaavisen raikkaista ja rennon boheemeista tuotteistaan. Yrittäjäkaksikko Eija Hägg ja Johanna Pyrhönen ovat rakentaneet joulun myymäläänsä nyt jo neljättä kertaa.

Vaikka joulu on varsin kaupallinen juhla, voi joulua tuoda kodin sisustukseen myös kestävän kehityksen kannalta ystävällisesti. Tai näin ainakin uskoo kauppias Eija Hägg.

– Kaikkea ei tarvitse laittaa joka vuosi uusiksi. Hyvin pienelläkin ehostuksella voi rakentaa luonnonmukaisen, boheemin ja tunnelmallisen joulun.

Unohda kausituotteet

Punaisten jouluverhojen ja -kaitaliinojen sijaan Hägg kannustaakin panostamaan kauniisiin, ajattomiin koristeesineisiin ja tekstiileihin, joita voi hyödyntää myös pyhien ulkopuolella.

– Meiltä löytyy valikoimista nyt esimerkiksi tyynynpäällisiä, joissa on ihanan mausteisia sävyjä, kuten karpalonpunaista, currya, terrakottaa ja metsänvihreää. Nämä toimivat kodin sisustuksessa syksystä aina pitkälle
kevääseen. Yhdistelemällä eri värejä pystyy luomaan eri tunnelmia ja tyylejä.

Jouluista tunnelmaa kotiin voi tuoda myös kynttiläkattokruunulla, jonka voi hyvin jättää joulun jälkeen niille sijoilleen tuomaan valoa talven pimeyteen.

– Tunnelmallisuutta kotiin saa myös paperitähdillä ja erilaisilla valoketjuilla, Hägg sanoo.

Joulupöytään luonnonmateriaaleja

Joulupöydän kattauksessa Hägg kehottaa hyödyntämään myös luonnon antimia.

– Joulupöytään voi asetella erilaisia käppyräisiä oksia, havuja ja yhdistää niitä kauniisiin koriste-esineisiin ja kynttilöihin. Valikoimissamme on esimerkiksi lasisia kuusenkoristepalloja, jotka toimivat hyvin myös
joulupöydän koristeena. Lisätunnelmaa saa kotimaisista Desicon kynttilöistä.

– Myös puiset leikkuulaudat toimivat juhlapöydässä upean rouheina tarjoilualustoina ja kankaiset lautasliinat tuovat taas pehmeämpää tunnelmaa kattaukseen ollen samalla ekologinen vaihtoehto paperiserveteille, Hägg luettelee.